Et velspilt og forstyrrende psykologisk portrett

Velkommen til eksklusiv førpremiere av «Nitram»

Som Subjekt Pluss-abonnent kan du se «Nitram» på kino før alle andre. Se traileren her.
Som Subjekt Pluss-abonnent kan du se «Nitram» på kino før alle andre. Se traileren her.
Subjekt inviterer til eksklusiv førpremiere og kinovisning av «Nitram» onsdag 7. desember på Vega Scene. Visningen er helt gratis for Subjekt Pluss-abonnenter.
Saken er Som Subjekt Pluss-abonnent, får du fordelsprogrammet Subjekt + 1 med i medlemskapet. Nå inviterer vi til gratis førpremiere av «Nitram».

«Nitram» er et velspilt og forstyrrende psykologisk portrett i «true crime»-ånd. Filmen handler om den unge mannen Martin, og hendelsene som skulle lede opp til «Port Arthur-massakren» i 1996, den verste i Australias historie.

Gratis for abonnenter

Visningen er for Subjekt Pluss-abonnenter gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1.

Abonnenter kan reservere plass til seg selv og en venn – helt gratis.

Visningen er et samarbeid mellom filmens distributør, Another World Entertainment, Vega Scene og Subjekt.

Annonse

Filmen starter presis klokken 18.30 onsdag 7. desember på Vega Scene. Det vises ikke reklame først, så møt opp på Vega Scene i god tid!

Meld deg på her!

Visningen har et begrenset antall plasser, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent.

Påmelding gjelder, og abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

Om filmen

Det er noe galt med Martin. Den uflidde unge mannen har ingen venner, ingen manerer og til naboenes store fortvilelse er han besatt av fyrverkeri.

Det verken naboene, de rådville foreldrene eller resten av befolkningen på den australske øya Tasmania vet, er at Martins manglende respekt for menneskene rundt ham snart skal eskalere drastisk.

Det starter med at han banker på døren til Helen, en eksentrisk og velstående middelaldrende kvinne som lar seg fascinere av Martin. Hun både bekrefter og forsterker hans asosiale tendenser – med katastrofale konsekvenser…

Hovedrollen spilles av Caleb Landry Jones, kjent fra filmer som «X-Men: First Class» (2011), «Get Out» (2017) og «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» (2017).

Landry Jones er helt uforglemmelig i sitt portrett av Martin, som balanserer mellom undertrykt sinne og sorg over sin ensomhet og ekskludering. For denne prestasjonen vant han prisen for beste mannlige skuespiller på Cannes-festivalen i 2022.

Regissør Justin Kurzel er kanskje best kjent for sin stemningsfulle Shakespeare-filmatisering «Macbeth» (2015), men slo igjennom med «Snowtown» (2011) som i likhet med «Nitram» også er basert på en sann (og voldelig) historie fra Australia.

«Nitram» har ordinær norgespremiere 9. desember.

Caleb Landry Jones vant prisen for beste mannlige skuespiller på Cannes-festivalen i 2022 for «Nitram». (Foto: Another World Entertainment.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar