Riksantikvaren åpner for bybane over Bryggen – men ber om innsigelse

– Riksantikvaren åpner for bybanen over Bryggen, forutsatt at gjenværende usikkerhet blir redusert og at de negative virkningene ikke er i konflikt med Middelalderbyen Bergen og verdensarvverdiene, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Riksantikvaren åpner for bybanen over Bryggen, forutsatt at gjenværende usikkerhet blir redusert og at de negative virkningene ikke er i konflikt med Middelalderbyen Bergen og verdensarvverdiene, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Riksantikvaren mener at en bybanetrasé over Bryggen i Bergen kan godtas, men ber likevel fylkeskommunen legge inn en innsigelse mot planen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Riksantikvaren mener at en bybanetrasé over Bryggen i Bergen kan godtas, men ber likevel fylkeskommunen legge inn en innsigelse mot planen.

– Riksantikvaren åpner for bybanen over Bryggen, forutsatt at gjenværende usikkerhet blir redusert og at de negative virkningene ikke er i konflikt med Middelalderbyen Bergen og verdensarvverdiene, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding.

Men hun ber også Vestland fylkeskommune om å komme med innsigelser mot den planen for Bybanen som er lagt fram. Bergen kommune har sendt sitt forslag for bybanetraseen til Åsane på høring, og det er fylkeskommunen som er den offisielle høringsinstansen, skriver Bergens Tidende.

Riksantikvaren sier at det må komme innsigelser mot planen som foreligger, for å «redusere risiko, usikkerhet og negative virkninger for Middelalderbyen Bergen, arkeologiske kulturlag og verdensarvstedet Bryggen».

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar