– Manipulasjon og misbruk av legerollen

Rød-Larsen har varslet Statsforvalteren om psykiater

Rød-Larsen opplyser at hun selv har levert et skriftlig varsel til Statsforvalteren i Oslo og Viken. I varselet anklager hun psykiateren for manipulasjon og misbruk av legerollen for å få sex med henne tilbake i tid. (Foto: Tine Poppe/Aschehoug.)
Rød-Larsen opplyser at hun selv har levert et skriftlig varsel til Statsforvalteren i Oslo og Viken. I varselet anklager hun psykiateren for manipulasjon og misbruk av legerollen for å få sex med henne tilbake i tid. (Foto: Tine Poppe/Aschehoug.)
Forfatter Hilde Rød-Larsen (48) har levert et varsel mot psykiateren som hun har anklaget for å ha misbrukt sin rolle til å oppnå sex, melder TV 2.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forfatter Hilde Rød-Larsen (48) har levert et varsel mot psykiateren som hun har anklaget for å ha misbrukt sin rolle til å oppnå sex, melder TV 2.

Rød-Larsen opplyser at hun selv har levert et skriftlig varsel til Statsforvalteren i Oslo og Viken. I varselet anklager hun psykiateren for manipulasjon og misbruk av legerollen for å få sex med henne tilbake i tid.

Statsforvalteren skal avgjøre om det skal opprettes en formell tilsynssak. Dette var ikke avgjort onsdag ettermiddag, ifølge kanalen.

Psykiateren har via sin advokat Halvard Helle avvist påstandene.

– Han skal svare på disse anklagene til Helsetilsynet, men det ligger i det jeg har sagt, at vi avviser et narrativ som går ut på at det skal være misbruk av en yrkesrolle eller noe slike ting. Det er en privat relasjon som ikke har noe med hans rolle og yrkesutøvelse å gjøre, sier Helle til TV 2.

Annonse

Anklagene kom fram i et intervju med den danske avisen Information i forrige uke. Forfatteren fortalte da at hun i arbeidet med romanen «Diamantkvelder» skjønte at det hun skrev om, handlet om hennes egen opplevelse med en psykiater.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar