– Varte I fire timer i fjor

Putin dropper sin årlige maraton-pressekonferanse

Pressekonferansen pleier å være et politisk høydepunkt i Russland. I fjor snakket han i mer enn fire timer. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Pressekonferansen pleier å være et politisk høydepunkt i Russland. I fjor snakket han i mer enn fire timer. (Foto: Mikhail Klimentyev/AP.)
Russlands president Vladimir Putin avholder ikke sin faste maraton-pressekonferanse i år, opplyser Kreml.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russlands president Vladimir Putin avholder ikke sin faste maraton-pressekonferanse i år, opplyser Kreml.

– Det vil ikke bli noen pressekonferanse før nyttår, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Han legger til at Putin «jevnlig snakker med pressen, også på utenlandsbesøk».

Peskov kom ikke med noen videre forklaring på hvorfor. Siden Putin kom til makten i 2000, har han de fleste år holdt pressekonferanse i flere timer der han tar spørsmål fra både folk og presse.

Pressekonferansen pleier å være et politisk høydepunkt i Russland. I fjor snakket han i mer enn fire timer.

Dette året har vært dominert av Russlands krigføring i Ukraina, etter at Putin sendte styrker inn i nabolandet 24. februar og kunngjorde en mobilisering 21. september.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar