Ønsket av Rehman selv

Morten Traavik fullfører boken til Shabana Rehman

Rehman jobbet med prosjektet i flere år før hun ble alvorlig syk i fjor. (Kollasj: Subjekt.)
Rehman jobbet med prosjektet i flere år før hun ble alvorlig syk i fjor. (Kollasj: Subjekt.)
Shabana Rehmans nære venn og kollega Morten Traavik skal fullføre den fjerde og siste boken hennes, opplyser forlaget Vigmostad & Bjørke.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Shabana Rehmans nære venn og kollega Morten Traavik skal fullføre den fjerde og siste boken hennes, opplyser forlaget Vigmostad & Bjørke.

Rehman jobbet med prosjektet i flere år før hun ble alvorlig syk i fjor.

Det er ingen tilfeldighet at det er Traavik som har fått oppdraget. Han har samarbeidet mye med Rehman opp gjennom årene, senest med den mye omdiskuterte sceneforestillingen «Sløserikommisjonen» i Kristiansand.

Han sier at Shabana Rehman var tydelig på, helt til det siste, at om hun skulle gå bort i løpet av prosessen, skulle han fullføre boken for henne.

– Hun ville skrive et åndelig og litterært testamente – en veiviser for nye generasjoner til livsinnsikter som for henne ofte hadde vært dyrekjøpte og hardt tilkjempede, men som hun alltid formidlet med varme, snert, humor og ikke minst en sjelden livsglede, forteller kunstner og regissør Morten Traavik.

Annonse

Shabana Rehman var en standupkomiker, samfunnsdebattant og forfatter fra Holmlia i Oslo. Hun døde 29. desember 2022 etter lang tids sykdom.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar