Koster bare 14 pund

Prins Harrys memoarer blir trolig en salgssuksess

Den omstridte boka blir nå solgt for 14 pund i stedet for den veiledende prisen på 28 pund i britiske bokhandlerkjeder som Waterstones og WH Smith. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.)
Den omstridte boka blir nå solgt for 14 pund i stedet for den veiledende prisen på 28 pund i britiske bokhandlerkjeder som Waterstones og WH Smith. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.)
Selvbiografien til prins Harry ligger an til å bli en av årets største boksuksesser i Storbritannia, ifølge en ekspert. Boka selges nå for halv pris.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Selvbiografien til prins Harry ligger an til å bli en av årets største boksuksesser i Storbritannia.

Boka «Spare» ble først lekket i Spania, der den ved en feil ble lagt ut for salg i forrige uke. Siden har en rekke avsløringer og private detaljer om livet til prinsen og resten av det britiske kongehuset blitt offentlig kjent.

I boka anklager blant annet Harry sin bror William for å ha angrepet ham fysisk.

Ifølge Philip Jones, redaktør for The Bookseller, vil boka kunne regnes som en salgsvinner hvis den selger 50.000 eksemplarer. Selger den mer enn 200.000 eksemplarer vil den være en av årets største suksesser. Trolig blir det ikke offentliggjort salgstall før neste uke.

Den omstridte boka blir nå solgt for 14 pund i stedet for den veiledende prisen på 28 pund i britiske bokhandlerkjeder som Waterstones og WH Smith.

Annonse

At store kjeder selger boka for halv pris, er ikke uvanlig, sier Jones. Han forklarer at det er ganske vanlig at nye utgivelser som man regner med kommer til å selge godt, får nedsatt pris.

Ifølge bokhandlerkjeden Waterstones har ingen andre bøker solgt så bra i forhåndssalget som prinsens selvbiografi.

Tirsdag lå «Spare» dessuten på salgstoppen på UK Amazon.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar