– Ren desinformasjon

Russiske medier sprer falske nyheter om Sverige

Nå sprer russiske medier ren desinformasjon om det jeg sa, skriver Kristersson i et Facebook-innlegg tirsdag kveld.(Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency via AP.)
Nå sprer russiske medier ren desinformasjon om det jeg sa, skriver Kristersson i et Facebook-innlegg tirsdag kveld.(Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency via AP.)
Sveriges statsminister sier tydelig nei til atomvåpen i Sverige, men russiske medier melder nå det stikk motsatte.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sveriges statsminister sier tydelig nei til atomvåpen i Sverige, men russiske medier melder nå det stikk motsatte.

Flere russiske medier melder at statsminister Ulf Kristersson går inn for utplassering av atomvåpen på svensk jord.

RBC, Gazeta, Lenta, News.ru og Kommersant er blant mediene som hevder at den svenske statsministeren skal ha sagt dette under den årlige sikkerhetskonferansen Folk och Försvar i Sälen søndag, melder TV 2.

Kristersson avviser de russiske medienes påstander. Han sier at samtidig som Russland driver fullskala krig i det ene nabolandet sitt, er andre naboland og resten av Europa truet av landets hybridkrigføring og desinformasjon.

– Forleden advarte sikkerhetstjenesten mot stadig mer russisk spionasje i Sverige. Nå sprer russiske medier ren desinformasjon om det jeg sa i min tale i Sälen, skriver Kristersson i et Facebook-innlegg tirsdag kveld.

Annonse

RBC har i ettertid korrigert sin artikkel og skriver at teksten er endret som følge av en feil i oversettelsen. Både Lenta, Gazeta og News.ru har fortsatt ute artikler med feilinformasjon.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar