Saken oppdateres

Atle Antonsen tilbake på P4

Atle Antonsen er tilbake på radio. (Foto: Mariam Butt/NTB.)
Atle Antonsen er tilbake på radio. (Foto: Mariam Butt/NTB.)
Komikeren er denne uken tilbake som programleder på P4-programmet «Misjonen». Han har ikke vært på jobb i P4 siden saken med Sumaya Jirde Ali ble kjent.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Komiker Atle Antonsen ble sent i 2022 anmeldt for rasistiske ytringer. Saken ble henlagt. Nå er han tilbake på jobb.

Det bekrefter P4 til VG.

– Det blir vanlig sending igjen fra fredag denne uken, sier P4s pressekontakt Birgitte Malling.

Atle Antonsen ba selv om å bli fritatt fra programmet «Misjonen», som han har sammen med kollega Johan Golden, etter at han i november i fjor ble anmeldt av samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd på et utestedet Bar Boca i Oslo.

Antonsen ble anmeldt for å ha sagt til Jirde Ali at hun var «for mørk til å være her» på utestedet. Komikeren har senere beklaget det han sa.

Annonse

6. januar i år ble det klart at Riksadvokaten henlegger anmeldelsen av Atle Antonsen, etter at også statsadvokaten gikk inn for henleggelse.

Antonsen valgte også å trekke seg fra TVNorge-programmet «Kongen befaler» etter opptrinnet. Der ble det i desember klart at Bård Ylvisåker erstatter Antonsen som programleder i kommende sesong.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar