– Fortvilet og utrygge

NRK Brennpunkt klaget inn til PFU

– Mange av personene vi klager på vegne av, er fortvilet og utrygge nå. De er sterkt personlig berørt, dette har fått store konsekvenser, sier avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon til Journalisten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Mange av personene vi klager på vegne av, er fortvilet og utrygge nå. De er sterkt personlig berørt, dette har fått store konsekvenser, sier avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon til Journalisten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Kirkens Bymisjon klager inn NRK Brennpunkt for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for dokumentaren «Massasjesalongene». De klager på vegne av fire berørte personer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kirkens Bymisjon klager inn NRK Brennpunkt for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for dokumentaren «Massasjesalongene». De klager på vegne av fire berørte personer.

Dokumentaren handler om massasjesalonger og sexkjøp.

– Mange av personene vi klager på vegne av, er fortvilet og utrygge nå. De er sterkt personlig berørt, dette har fått store konsekvenser. Å vinne fram hos PFU i denne saken vil handle om en viss personlig oppreisning for personer som opplever seg veldig krenket som en konsekvens av dokumentaren, sier avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon til Journalisten.

Tre av klagerne mener de er identifiserbare i dokumentaren. Alle fire mener NRK ikke ga dem mulighet til å imøtegå beskyldninger og at NRK ikke sjekket faktaopplysningene godt nok. Klagerne mener også at NRK ikke klargjorde premissene før de møtte dem.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar