5.000 ansatte er borte

Platformer melder at Twitters inntekter har falt 40 prosent på ett år

Elon Musk har frist ved månedsskiftet på den første av en rekke svært dyre rentebetalinger for kjøpet av selskapet, tvitrer Platformer-journalist Zoë Schiffer. (Foto: Presse.)
Twitter har mistet 40 prosent av inntektene det siste året, ifølge en journalist fra teknologinettstedet Platformer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Twitter skal ha mistet store deler av inntektene sine, melder teknologinettstedet.

Samtidig har Elon Musk frist ved månedsskiftet på den første av en rekke svært dyre rentebetalinger for kjøpet av selskapet, tvitrer journalist Zoë Schiffer.

Musk har forsøkt å finne nye måter å hente inntekter til selskapet, blant annet ved å innføre en abonnementstjeneste der man betaler for det blå merket såkalte verifiserte kontoer har.

Det har stormet rundt både Twitter og Musk siden han kjøpte det sosiale mediet for 44 milliarder dollar, et kjøp han ble tvunget til å gjennomføre etter å ha forsøkt å trekke seg fra avtalen. Rundt 5.000 av selskapets 7.500 ansatte har enten fått sparken eller sluttet.

Musk sa i desember at han vil trekke seg som toppsjef så snart han finner en erstatter.

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar