– TV ikke samme slagkraft

Medietilsynet støtter forslag om å åpne for politisk reklame på TV

Politisk reklame for SV på 31 til Grorud i Oslo. Nå åpner medietilsynet for politisk tv-reklame. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Politisk reklame for SV på 31 til Grorud i Oslo. Nå åpner medietilsynet for politisk tv-reklame. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Medietilsynet støtter Ytringsfrihetskommisjonens forslag om å droppe forbudet mot politisk reklame på TV.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Medietilsynet støtter forslag om å åpne for politisk reklame på TV

Forbudet mot politisk reklame på TV var i sin tid ment å sikre likeverdige vilkår for politiske meningsytringer, uavhengig av den enkelte aktørs økonomiske ressurser, skriver medietilsynet i en pressemelding.

Ytringsfrihetskommisjonen la i fjor høst fram en utredning, i den anbefalte de blant annet å droppe forbudet mot politisk reklame på TV-skjermene.

Begrunnelsen er at de mener det ikke lenger er grunnlag for å si at TV er mer slagkraftig enn nettbaserte medier som Snapchat, Tiktok og Facebook. Dette er Medietilsynet enig i.

– Nordmenn bruker mindre tid på TV, og mer tid på digitale medier, der formidlingskraften er minst like sterk. Derfor er argumentene for et fortsatt reklameforbud på TV betydelig svekket, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar