– Ikke en god dag på jobben

Schibsted skal kutte kostnadene med 500 millioner kroner

– Kostnadsreduksjonene skyldes de økte kostnadene i løpet av 2022, primært knyttet til papirvirksomheten, skriver Schibsted i en pressemelding. (Foto: Berit Roald/NTB.)
– Kostnadsreduksjonene skyldes de økte kostnadene i løpet av 2022, primært knyttet til papirvirksomheten, skriver Schibsted i en pressemelding. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Schibsted-konsernet skal spare 500 millioner kroner innen utgangen av 2024, men det er ikke planlagt noen store nedbemanninger.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Schibsted-konsernet skal spare 500 millioner kroner innen utgangen av 2024.

– Kostnadsreduksjonene skyldes de økte kostnadene i løpet av 2022, primært knyttet til papirvirksomheten. Økte papir- og energipriser har påvirket lønnsomheten på papir, samt News Medias samlede lønnsomhet, betydelig, skriver Schibsted i en pressemelding.

Selskapet viser til at mediebransjen har vært gjennom en strukturell endring de siste årene, og da især digitalisering fra den stadig mer kostbare papirvirksomheten. Denne endringen har skutt fart under pandemien, skriver selskapet.

– Gjør alt for å unngå nedbemanning

Konsernet planlegger ingen store nedbemanninger som følge av kostnadskuttene, opplyser Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for nyhetsmedier.

– Vi gjør alt vi kan for å unngå nedbemanning. Vi har jo sagt at vi kommer til å bli færre ansatte, men om vi kommer til nedbemanning, gjenstår å se, forteller hun til NTB.

Annonse

Selskapet varsler harde prioriteringer framover og skal finne områder der det kan jobbe mer effektivt. Blant annet skal organisasjonene som jobber med produkter og med abonnement slås sammen, og det lages ett miljø for plattformer og teknologi.

– Forandring er intet nytt i vår organisasjon. Vi har vært gjennom utfordrende tider tidligere, og vi har kommet sterkere fra det, sier Siv Juvik Tveitnes.

– Ikke en god dag på jobben

Til Kampanje forteller konserntillitsvalgt Rune Berge at førsteinntrykket er at mange ansatte synes kuttene er tøffe. Han understreker at han ikke har rukket å snakke med så mange.

– 500 millioner kroner i kutt betyr at det er mye penger som skal spares. Som tillitsvalgt synes jeg ikke dette er en god dag på jobben. Mange er usikre på jobben sin, samtidig som ledelsen har sagt at de vil gjøre alt de kan for å unngå at dette går utover de ansattes jobb, sier han.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar