Kringkastingsrådet skal diskutere «Debatten»-sending om vold i klimasaken

Kringkastingsrådet skal torsdag diskutere en rekke klager som NRK har fått i forbindelse med sendingen, herunder «Debatten» 24. november i fjor. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Kringkastingsrådet skal torsdag diskutere en rekke klager som NRK har fått i forbindelse med sendingen, herunder «Debatten» 24. november i fjor. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Det skapte mye oppmerksomhet da en klimaaktivist ikke utelukket voldsbruk i klimasaken på «Debatten» på NRK. Episoden blir tema for Kringkastingsrådet torsdag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var blant dem som reagerte på uttalelsene til klimaaktivist Joachim Skahjem i «Debatten» 24. november.

Kringkastingsrådet skal torsdag diskutere en rekke klager som NRK har fått i forbindelse med sendingen.

Blant andre saker som rådet skal diskutere, er blotting av bryster i programmet «24-stjernes julekalender» og et kampsport-innslag i «Dagsrevyen».

Totalt er det kommet 193 klager til rådet i forkant av møtet.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar