– Skaper i en konkurranseutsatt bransje

Snøhetta-gründer kåret til årets vekstskaper

Kjetil Trædal Thorsen er administrerende direktør i Snøhetta. Juryen vektla at Snøhetta har et spisst fokus på ESG (Miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) og at Snøhetta har skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje. (Foto: Kyrre Lien/NTB.)
Kjetil Trædal Thorsen er administrerende direktør i Snøhetta. Juryen vektla at Snøhetta har et spisst fokus på ESG (Miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) og at Snøhetta har skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje. (Foto: Kyrre Lien/NTB.)
Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta er kåret til årets vekstskaper for 2022. Nå skal han representere Norge i den internasjonale finalen i Monaco til sommeren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta er kåret til årets vekstskaper for 2022. Nå skal han representere Norge i den internasjonale finalen i Monaco til sommeren.

«EY Entrepreneur Of The Year» er verdens største vekstskaperprogram med kåringer i mer enn 60 land.

Prisen er en personlig utmerkelse, og det er vekstskaperen og ikke virksomheten som hedres. Vekstskaperen må ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i en virksomhet som oppnår gode økonomiske resultater, øker markedsandeler og ekspanderer til nye markeder.

Torsdag kveld var det Kjetil Trædal Thorsen, som var med på å starte Snøhetta i 1987, som fikk den prestisjetunge utmerkelsen.

Juryen vektla at Snøhetta har et spisst fokus på ESG (Miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) og at Snøhetta har skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje.

Annonse

Det er Ernst & Young som står bak vekstskaperprogrammet og som i år delte ut prisen for 21. gang i Norge. En uavhengig jury foretar selve kåringen.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar