Kostnadene med «dab» øker

Doblet støtte til digitalisering av lokalradioer

Til sammen får 17 virksomheter som driver lokale dab-anlegg 4,3 millioner kroner i digitaliseringsstøtte, mens 40 lokalradioer får til sammen 3,9 millioner kroner. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Til sammen får 17 virksomheter som driver lokale dab-anlegg 4,3 millioner kroner i digitaliseringsstøtte, mens 40 lokalradioer får til sammen 3,9 millioner kroner. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Medietilsynet gir 8,2 millioner kroner i driftsstøtte til digitalisering av lokalradio i år, noe som er nesten en dobling fra 2022.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Medietilsynet gir 8,2 millioner kroner i driftsstøtte til digitalisering av lokalradio i år, noe som er nesten en dobling fra 2022.

– Medietilsynet er opptatt av å støtte opp om overgangen til dab i lokalradioene. Økonomien til lokalradioene er sårbar, og vi mener at det er nødvendig og riktig å øke driftsstøtten til digitalisering i år, både til hver enkelt radio og til virksomhetene som driver DAB-anlegg, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling.

Til sammen får 17 virksomheter som driver lokale dab-anlegg 4,3 millioner kroner i digitaliseringsstøtte, mens 40 lokalradioer får til sammen 3,9 millioner kroner.

Medietilsynet viser til at kostnadene ved å drive dab-radio har økt kraftig den siste tiden, blant anna som følge av økte strømutgifter.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar