– Utrolig kult

Subjekt-redaktør nominert til gjev redaktørpris

– Jeg er dypt takknemlig for den smigrende nominasjonen, men ingenting av dette som hadde vært mulig uten mine utrolige kollegaer, sier Danby Choi. (Foto: Ole Erik Løvold.)
– Jeg er dypt takknemlig for den smigrende nominasjonen, men ingenting av dette som hadde vært mulig uten mine utrolige kollegaer, sier Danby Choi. (Foto: Ole Erik Løvold.)
Sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, er nominert til Oslo redaktørforenings redaktørpris i kategorien «Årets meningsbærer». Les juryens begrunnelse her.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi, er nominert til Oslo redaktørforenings redaktørpris i kategorien «Årets meningsbærer».

Danby Choi er nominert til «Årets meningsbærer» av Oslo redaktørforening. Subjekts sjefredaktør kjemper om prisen i selskap med religionsredaktør i Vårt land, Elise Kruse, og sjefredaktør i Josimar, Håvard Melnæs.

– Danby Choi har de siste årene gjort Subjekt til et av de mest sentrale organene i norsk samfunnsdebatt, i verdispørsmål som identitetspolitikk, meningsmangfold, kunst og kultur og ytringsfrihet, skriver juryen i sin begrunnelse, og fortsetter:

– Subjekt har gått en lang vei fra smalt papirtidsskrift til en voksende redaksjon med omfattende daglig publisering og et stort mangfold av bidragsytere. I 2022 var Subjekt det raskest voksende norske medium, med 117 prosent økning i abonnementstallene.

Juryen omtaler Subjekt-redaktøren som tydelig og markant.

Annonse

– Subjekts journalistikk og Chois utøvelse av redaktørrollen skaper tidvis debatter om metode og etikk, men Choi utvikler seg som en tydelig og selvstendig meningsytrer i egen avis og en rekke andre medier. Ja, det er få andre norske redaktører som er så markante med egne meninger i dag som denne 29-åringen.

Juryleder er Fritt ord-direktør Knut Olav Åmås. I tillegg har juryen bestått av sjefredaktør i Altinget, Veslemøy Østrem; nyhetsredaktør i NTB, Hilde Schjerve; leder for Norsk journalistlag Oslo, Eirik Løkkemoen Bjerklund og fjorårets vinner, Klassekampen-redaktør Mari Skurdal.

Takknemlig: – Umulig uten alle kollegaene mine, sier Choi, som deler nominasjonen med dem. (Foto: Dev Dhunsi.)

Deler nominasjonen med kollegaer

Choi er smigret over nominasjonen, som deles ut på årsmøtet i Oslo redaktørforening 6. mars.

– Jeg er dypt takknemlig for den smigrende nominasjonen, men ingenting av dette som hadde vært mulig uten mine utrolige kollegaer, sier Subjekt-redaktøren, og fortsetter:

– Dette er en nominasjon som må deles med dem. Det er utrolig kult hva vi har fått til sammen.

Takker abonnentene

– I forbindelse med nominasjonen til Årets meningsbærer, vil jeg også rette en stor takk til abonnentene våre. Det er for dem vi legger ned denne innsatsen, sier Choi.

Han erkjenner at Subjekts journalistikk ikke alltid forener alle, men at abonnentene har tiltro til prosjektet.

– Våre abonnenter og støttespillere trenger ikke å være enige med oss i hver enkeltsak, men jeg opplever nå – mer enn noen gang tidligere – at de tror på prosjektet vårt. Stadig flere er enige med oss om at meningsmangfold er et gode, og at meningsbrytning bringer samfunnet fremover, sier Choi, og fortsetter:

– Det er ikke alltid like populært, så jeg er utrolig takknemlig for at vi blir flere og flere om dette.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar