– Risiko for spionasje

Danske folkevalgte bes om å slette Tiktok

– Folketinget tar til seg vurderingene som kommer fra sikkerhetsmyndighetene. Når Center for Cybersikkerhed sier at det er risiko for spionasje ved bruk av Tiktok, så innretter vi oss etter det, skriver Folketinget i en pressemelding. (Foto: AP Photo/Kiichiro Sato, File.)
– Folketinget tar til seg vurderingene som kommer fra sikkerhetsmyndighetene. Når Center for Cybersikkerhed sier at det er risiko for spionasje ved bruk av Tiktok, så innretter vi oss etter det, skriver Folketinget i en pressemelding. (Foto: AP Photo/Kiichiro Sato, File.)
Folketingsmedlemmer og andre ansatte ved den danske nasjonalforsamlingen har blitt oppfordret til å slette videoappen Tiktok.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Folketingsmedlemmer og andre ansatte ved den danske nasjonalforsamlingen har blitt oppfordret til å slette videoappen Tiktok.

– Folketinget tar til seg vurderingene som kommer fra sikkerhetsmyndighetene. Når Center for Cybersikkerhed sier at det er risiko for spionasje ved bruk av Tiktok, så innretter vi oss etter det, skriver Folketinget i en pressemelding.

Tirsdag morgen har alle innvalgte og ansatte på Folketinget fått epost der det kraftig anbefales at Tiktok slettes om man har appen på mobilen.

Avgjørelsen kommer etter at Center for Cybersikkerhed (CFCS) forrige uke frarådet danske statsansatte å ha appen installert på jobbtelefonene sine. Anbefalingen kom samme dag som EU-kommisjonen og EU-rådet innførte forbud mot at ansatte brukte Tiktok på jobbtelefonene sine.

Tiktok er eid av kinesiske Bytedance, som har tette forbindelser til myndighetene i Kina. Frykten er at opplysninger om brukerne kan havne i myndighetenes hender.

Annonse

Både Tiktok og kinesiske myndigheter sier frykten er grunnløs.

I Norge kom justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i hardt vær i vinter for bruk av appen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar