– Fortsatt mye ugjort

Bjørnar Moxnes innstilt til gjenvalg som Rødt-leder

– Rødt har brutt sperregrensa, vokst kraftig og blitt en maktfaktor i norsk politikk, men mye er fortsatt ugjort. Regjeringspartiene tar ikke kraftfulle grep for å løse strømpriskrisen og få ned forskjellene, og vi ser en Høyrebølge på målingene, sier Bjørnar Moxnes. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
– Rødt har brutt sperregrensa, vokst kraftig og blitt en maktfaktor i norsk politikk, men mye er fortsatt ugjort. Regjeringspartiene tar ikke kraftfulle grep for å løse strømpriskrisen og få ned forskjellene, og vi ser en Høyrebølge på målingene, sier Bjørnar Moxnes. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Bjørnar Moxnes er innstilt til gjenvalg som partileder i Rødt. Charlotte Therkelsen er innstilt til å overta for Silje Josten Kjosbakken som ny 2. nestleder.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bjørnar Moxnes er innstilt til gjenvalg som partileder i Rødt. Charlotte Therkelsen er innstilt til å overta for Silje Josten Kjosbakken som ny 2. nestleder.

Marie Sneve Martinussen er på sin side innstilt til å fortsette som 1. nestleder, opplyser Rødt i en pressemelding.

Der sier også Moxnes at han er svært motivert til å fortsette.

– Rødt har brutt sperregrensa, vokst kraftig og blitt en maktfaktor i norsk politikk, men mye er fortsatt ugjort. Regjeringspartiene tar ikke kraftfulle grep for å løse strømpriskrisen og få ned forskjellene, og vi ser en Høyrebølge på målingene.

Han sier at partiet vil bruke høstens lokalvalg til å holde høyresiden unna makten i landet og sikre flere røde kommuner. Moxnes mener også at det er et tomrom som trenger å fylles når det gjelder det felles sikkerhetsnettverket i samfunnet. Den plassen ønsker han at Rødt skal ta.

Annonse

– Her ligger også oppskriften på å snu skuffelsen vi har sett etter regjeringsskiftet, og skape nytt håp og virkelig forandring. Målet må være å skape flertall for forandring. Rødt må ta vår del av ansvaret for å skape et sterkt fellesskap av folk, fagbevegelse og partier om politikk som løser vanlige folks problemer.

Valgkomiteen foreslår også flere endringer i partiledelsen. Reidar Strisland er innstilt som ny partisekretær, mens Lætif Akber, Hannah Berg, Per Anton Nesjan og Alexander Utgård Hopland-Wøien er innstilt som nye fjes i sentralstyret.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar