– Snarvei mot økt forståelse

Brynjulf Jung Tjønn tildelt kritikerprisen for dikt om rasisme og utenforskap i Norge

«Kvit, norsk mann» er Brynjulf Jung Tjønns 13. bok. I 2013 ble han tildelt Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok for «Så vakker du er». (Foto: Maria Kleppe Vihovde/Cappelen Damm.)
«Kvit, norsk mann» er Brynjulf Jung Tjønns 13. bok. I 2013 ble han tildelt Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok for «Så vakker du er». (Foto: Maria Kleppe Vihovde/Cappelen Damm.)
Forfatter Brynjulf Jung Tjønn er tildelt årets Litteraturkritikerpris for beste skjønnlitterære voksenbok for lyrikkboka «Kvit, norsk mann».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forfatter Brynjulf Jung Tjønn er tildelt årets Litteraturkritikerpris for beste skjønnlitterære voksenbok for lyrikkboka «Kvit, norsk mann».

Forfatteren og forlagsredaktøren ble adoptert fra Sør-Korea til Norge da han var to år. I boka, som vakte oppsikt da den kom, skriver han både vonde og morsomme dikt om hvordan det er å vokse opp som adoptert odelsgutt i Norge.

– Kunst som dette er en snarvei inn mot økt forståelse, mer empati og større respekt, skrev NRK s kritiker Shana Fevang Mathai da hun anmeldte boka i fjor høst.

«Kvit, norsk mann» er Brynjulf Jung Tjønns 13. bok. I 2013 ble han tildelt Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok for «Så vakker du er».

 

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar