Gratis for Subjekt Pluss-abonnenter

Bli med på eksklusiv generalprøve med Nagelhus Schia Productions!

«In C» er en danseforestilling av den internasjonalt anerkjente koreografen Sasha Waltz, basert på musikkstykket med samme navn, komponert av Terry Riley. (Foto: Tale Hendnes.)
«In C» er en danseforestilling av den internasjonalt anerkjente koreografen Sasha Waltz, basert på musikkstykket med samme navn, komponert av Terry Riley. (Foto: Tale Hendnes.)
Subjekt inviterer til generalprøve for «In C» med Nagelhus Schia Productions torsdag 16. mars på Bærum Kulturhus i Sandvika. Forestillingen er helt gratis for Subjekt Pluss-abonnenter.
Saken er Som Subjekt Pluss-abonnent, får du fordelsprogrammet Subjekt + 1 med i medlemskapet. Nå inviterer vi til gratis generalprøve for danseforestillingen «In C» torsdag 16. mars.

Den verdenskjente koreografen Sasha Waltz’ nyeste stykke, «In C», tok verden med storm i 2021. Nå har Nagelhus Schia Productions, som hittil eneste profesjonelle kompani, fått lisensen til å fremføre verket i Norge på Bærum Kulturhus! Med tolv dansere på scenen og musikken fremført live, er dette en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

«In C» er blant annet nominert til The New York Dance and Performance Awards, «The Bessies», i 2022. Prisen anerkjenner eksepsjonelt arbeid innen koreografi, fremføring, musikkomposisjon og visuell design.

Dette er en unik mulighet til å få med seg scenekunst på skyhøyt internasjonalt nivå!

Generalprøven er for Subjekt Pluss-abonnenter gjennom fordelsprogrammet Subjekt + 1.

Annonse

Abonnenter kan reservere plass til seg selv og en venn – helt gratis.

Invitasjonen til generalprøven er et samarbeid mellom Subjekt, Nagelhus Schia Productions, og Dans Sørøst-Norge, Bærum Kulturhus’ dansesatsing.

Forestillingen varer i ca 60 minutter uten pause og starter presis klokken 20.00 torsdag 16. mars på Bærum Kulturhus i Claude Monets allé 27 i Sandvika. Møt opp i god tid!

Meld deg på her!

Forestillingen har et begrenset antall plasser, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det kan hentes ut inntil to billetter per Subjekt Pluss-abonnent.

Påmelding gjelder, og abonnenter må melde seg på via påmeldingsskjemaet under.

Du må være logget inn for å melde deg på.
Det er helt gratis for abonnenter!

Allerede abonnent? Logg inn

Ikke abonnent? Bli abonnent i dag!

Om «In C»

Den internasjonalt anerkjente koreografen Sasha Waltz’ nyeste stykke hadde verdenspremiere i 2021. «In C» har allerede blitt vist i mer enn ti byer i seks land. Nå har Nagelhus Schia Productions fått lisensen til å fremføre verket med egne dansere som hittil eneste profesjonelle kompani. Med 12 dansere fra Nagelhus Schia Productions, inkludert gjestedansere fra Sasha Waltz & Guests, og 9 musikere fra Lemur med venner sammen på scenen, er det duket for en av vårens store danseopplevelser!

– Det er en stor ære at Nagelhus Schia Productions får danse et av Sasha Waltz’ nyeste verker, som også skiller seg markant ut fra hennes tidligere verk, sier kompanileder Guro Nagelhus Schia.

– Forestillingen er en blanding mellom koreografi og improvisasjon. Det er et spill mellom det individuelle og kollektive der alle kan lede eller følge. Danserne skifter hele tiden tilhørighet, og publikum ser avgjørelsene som tas underveis. Verket er en lek mellom det frie og strenge. Det blir som et spill, og er en vårlig fargerik feiring av livet!

Revolusjonerende musikk

«In C» er basert på musikkstykket med samme navn fra 1964 komponert av Terry Riley. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og generelt ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk.

Basert på denne milepælen i musikkhistorien utviklet Sasha Waltz og hennes dansere koreografisk materiale som følger en tilsvarende variabel struktur, og som alltid gir rom for nye varianter. Dette er en eksperimentell og stadig utviklende prosess som gjenskaper Sasha Waltz’ langvarige arbeid, samt dialogen mellom dans, musikk og rom, både digitalt og i det virkelige liv.

«In C» fremføres med 12 dansere fra Nagelhus Schia Productions, inkludert gjestedansere fra Sasha Waltz & Guests. (Foto: Tale Hendnes.)

Om Sasha Waltz

Sasha Waltz er en tysk koreograf, danser og regissør. Hun studerte dans og koreografi i Amsterdam og New York. Sammen med Jochen Sandig grunnla hun dansekompaniet Sasha Waltz & Guests i 1993 og spillestedet Sophiensæle i 1996. Fra 2000-2004 var hun del av den kunstneriske ledelsen ved Schaubühne am Lehniner Platz og 2019-2020 kunstnerisk leder for Staatsballett Berlin sammen med Johannes Öhman.

I sitt nåværende koreografiske arbeid har Waltz særlig fokus på tverrkunstneriske samarbeidsprosesser, som koreografi og musikk i synkron utvikling.

Sasha Waltz ble tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden i 2011 og den franske Ordenen for kunst og litteratur i 2021.

«In C» er basert på musikkstykket med samme navn fra 1964 komponert av Terry Riley. Stykket er ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. (Foto: Tale Hendnes.)

Om Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt.

I tillegg til å produsere og promotere danseproduksjoner av høyeste kvalitet, er en prioritert oppgave for kompaniet å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå.

Kompaniet er støttet av Viken fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune, og holder til daglig til i Studio NSP i Sandvika.

Nagelhus Schia Productions vant Subjektprisen for Årets scenekunst i 2020 for danseforestillingen «Duels», som ble fremført på Vigelandmuseet og utsolgt syv ganger.

«In C» er co-produsert av Nagelhus Schia Productions og Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, og har ordinær premiere fredag 17. mars.

Les også: – Bli med inn i det nye studioet til Nagelhus Schia Productions

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar