– Prioritert tilstedeværelse i krigsområdene

VG-sjef ble årets redaktør i Oslo og Akershus

– Årets redaktør har prioritert fjorårets store saker tungt. Redaksjonen var på plass i Kyiv da invasjonen startet og har gjennom det siste året prioritert tilstedeværelse i krigsområdene, heter det i juryens begrunnelse. (Foto: Berit Roald/NTB.)
– Årets redaktør har prioritert fjorårets store saker tungt. Redaksjonen var på plass i Kyiv da invasjonen startet og har gjennom det siste året prioritert tilstedeværelse i krigsområdene, heter det i juryens begrunnelse. (Foto: Berit Roald/NTB.)
VG-redaktør Tora Bakke Håndlykken fikk prisen som årets redaktør av Oslo Redaktørforening mandag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er VG-redaktør Tora Bakke Håndlykken fikk prisen som årets redaktør av Oslo Redaktørforening mandag.

Det melder Medier24.

– Årets redaktør har prioritert fjorårets store saker tungt. Redaksjonen var på plass i Kyiv da invasjonen startet og har gjennom det siste året prioritert tilstedeværelse i krigsområdene, heter det i juryens begrunnelse.

– Samtidig har redaksjonen også stått bak en rekke egne avsløringer som har fått betydelige konsekvenser, blant annet PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds ulovlige våpen og forsvarsminister Odd Roger Enoksens forhold til en ung student. Hun er utstyrt med en sterk vilje og klare meninger om hva avisen skal være og må bli, skriver juryen.

I tillegg ble Josimar-redaktør Håvard Melnæs kåret til årets meningsbærer, mens Derek André Bjølgerud i TV 2 ble årets nyskaper.

Annonse

Hedersprisen gikk til NRKs tidligere programdirektør og redaktør Grethe Gynnild-Johnsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar