– Hva har du jobbet med?

Islandsk Twitter-designer måtte spørre om han hadde fått sparken

– Hva har du jobbet med, ville toppsjefen vite da islendingen tvitret for å spørre om statusen sin. (Foto: Presse.)
– Hva har du jobbet med, ville toppsjefen vite da islendingen tvitret for å spørre om statusen sin. (Foto: Presse.)
Da personalavdelingen ikke kunne svare på om Halli Thorleifsson fortsatt jobbet i Twitter, spurte islendingen Elon Musk om han var sparket. Det var han.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Da personalavdelingen ikke kunne svare på om Halli Thorleifsson fortsatt jobbet i Twitter, spurte islendingen Elon Musk om han var sparket. Det var han.

Thorleifsson begynte å jobbe for Twitter etter at det sosiale mediet kjøpte selskapet hans i 2021. Til BBC forteller han at han var utestengt fra Twitters systemer i ni dager uten å vite om han fortsatt jobbet som produktdesigner i selskapet. Og personalavdelingen kunne altså ikke ham et klart svar.

– Hva har du jobbet med, ville toppsjefen vite da islendingen tvitret for å spørre om statusen sin.

Deretter kom det flere oppfølgingsspørsmål, som ifølge Thorleifsson føltes som et jobbintervju. Til slutt fikk han en epost som bekreftet at han var sagt opp.

Twitter har ikke svart på BBCs henvendelse om saken.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar