Nye opplagstall

Subjekt er landets raskest voksende avis – igjen

Subjekt har blitt et mediehus å regne med: – Bak disse tallene ligger heftig innsats fra redaksjon, salgsavdeling og alle mulige former for bidragsytere, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Dev Dhunsi.)
Subjekt har blitt et mediehus å regne med: – Bak disse tallene ligger heftig innsats fra redaksjon, salgsavdeling og alle mulige former for bidragsytere, sier sjefredaktør Danby Choi. (Foto: Dev Dhunsi.)
Norske medier faller med 0,5 prosent i opplag. I samme periode vokser Subjekt med 77 prosent, og er Norges raskest voksende avis – to målinger på rad.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt er fortsatt landets raskest voksende avis, i følge MBLs opplagstall.

Avisopplaget faller for første gang siden 2016. Totalopplaget for norske aviser går tilbake med 0,5 prosent fra andre halvår 2021 til andre halvår 2022. Det kan vi lese i pressemeldingen fra Mediebedriftenes landsforbund.

I samme periode økte Subjekt opplaget med 77 prosent.

– Det er helt vilt, sier Danby Choi, og fortsetter:

– Subjekt har blitt et mediehus å regne med. Bak disse tallene ligger heftig innsats fra redaksjon, salgsavdeling og alle mulige former for bidragsytere. Hatten av for dem.

Annonse

Opplaget økte fra 2.459 til 4.357 i perioden.

Lyspunkter blant mørke skyer

Under lanseringen av MBLs nye opplagstall torsdag morgen på Pressens hus, ble det nevnt av nasjonale nisjeaviser er blant de som faller mest. Subjekt inngår i denne kategorien og trekker snittet betydelig opp.

– Det er et vanskelig marked, hvor norske redaktørstyrte medier konkurrerer mot techgiganter og strømmetjenester. Norske medier vil trolig merke motgang de kommende årene, og det må også vi være forberedt på, sier Danby Choi.

Men det er lyspunkter blant de mørke skyene.

Digitalveksten for de nasjonale avisene VG, Aftenposten, Dagbladet og Nettavisen avtar og er nå på totalt 2,8 prosent. VG er landets største avis med et opplag på 308.000.

For de mindre titlene er digitalveksten fortsatt stor, og de 102 avisene med under 4.000 i opplag øker med 17,8 prosent, heter det videre.

Subjekt bidrar massivt til snittøkningen også i denne klassen.

– Jeg tror det er mange som har savnet en liberal kulturavis som tar kunsten, kulturen og samfunnsdebatten på alvor, sier Choi, og fortsetter:

– Det er viktig for meg å takke lesere og abonnenter som setter pris på arbeidet vi gjør. Jeg tror mange er lei av politisk korrekt journalistikk. Folk vil ha mer fakta og mindre følelser.

Ingen hvilepute

Nyhetsredaktør Geir Bergersen Huse stemmer i.

– Journalistikken vår fyller et tomrom i norsk journalistikk. Det bekrefter de stadig flere leserne våre, sier han.

Han er likevel klar på at tallene ikke blir noen hvilepute for redaksjonen.

– Dette blir ingen hvilepute. Vi skal ta dette som en oppmuntring til å brette opp ermene og å bli enda bedre, sier Huse.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar