– Stillhet i 24 timer for de 57

Gresk journaliststreik etter togulykken

Siden ulykken har det vært en rekke streiker og demonstrasjoner i landet. Torsdag er det planlagt nye streiker, og særlig kollektivtrafikken og annen transport er ventet å bli hardt rammet.(Foto: AP Photo/Yorgos Karahalis.)
Siden ulykken har det vært en rekke streiker og demonstrasjoner i landet. Torsdag er det planlagt nye streiker, og særlig kollektivtrafikken og annen transport er ventet å bli hardt rammet.(Foto: AP Photo/Yorgos Karahalis.)
Det kom ingen nyheter fra Hellas onsdag morgen. Greske journalister streiker og krever en full gransking av togulykken i februar der 57 mennesker døde.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det kom ingen nyheter fra Hellas onsdag morgen. Greske journalister streiker og krever en full gransking av togulykken i februar der 57 mennesker døde.

«Stillhet i 24 timer for de 57», står det på en av de største nyhetsportalene i Hellas, in.gr.

Streiken startet ved midnatt natt til onsdag og varer i ett døgn. Dermed kommer det heller ingen aviser torsdag.

På radio og TV sendes repriser, dokumentarer, musikk eller filmer.

28. februar frontkolliderte et passasjertog på vei fra Aten til Thessaloniki med et godstog. Passasjertoget hadde 350 passasjerer, og 57 personer døde. Togulykken er den verste i Hellas på 50 år.

Annonse

Siden har det vært en rekke streiker og demonstrasjoner i landet. Torsdag er det planlagt nye streiker, og særlig kollektivtrafikken og annen transport er ventet å bli hardt rammet.

Stasjonsmesteren i Larisa skal ha innrømmet at en bryter sto i feil stilling slik at de to togene endte opp med å kjøre på samme spor, før de krasjet i høy hastighet. Han er anklaget for uaktsomt drap.

Undersøkelser har også pekt på tilstanden til jernbanen og politisk inkompetanse som noen av årsakene til ulykken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar