Styrt av sikkerhetsrådgiver

KI-selskap fra Emiratene kjøper seg inn i Tiktok

Tiktok har også fått krass kritikk fordi det mistenkes at tjenesten deler opplysninger om brukerne med kinesiske myndigheter. (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.)
Tiktok har også fått krass kritikk fordi det mistenkes at tjenesten deler opplysninger om brukerne med kinesiske myndigheter. (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.)
Et selskap fra Emiratene som spesialiserer seg på kunstig intelligens (KI) har brukt drøyt 100 millioner dollar på å kjøpe en aksjepost i Tiktoks eierselskap.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Et selskap fra Emiratene som spesialiserer seg på kunstig intelligens (KI) har brukt drøyt 100 millioner dollar på å kjøpe en aksjepost i Tiktoks eierselskap.

Aksjekjøpet, som er utført av selskapet G42, verdsetter Tiktok-eier Bytedance til 220 milliarder dollar, skriver Bloomberg og viser til kilder med kjennskap til saken. Summen tilsvarer drøyt 2,3 billioner – 2.300 milliarder kroner – med dagens kurs.

I fjor vurderte Bytedance sin egen verdi til 300 milliarder dollar da de lanserte et program for tilbakekjøp av aksjer.

Det kinesiske selskapet eier videoappen Tiktok, som er blitt en av verdens mest populære sosiale medier-plattform. Tiktok har også fått krass kritikk fordi det mistenkes at tjenesten deler opplysninger om brukerne med kinesiske myndigheter.

G42 kontrolleres av sjeik Tahnoon bin Zayed al Nahyan fra Emiratene. I tillegg til å være forretningsmann, er han også sikkerhetsrådgiver for landets regjering.

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar