Skrevet av T-banefører

Norgeshistorie i Donald-blad: Endene besøker «Fjottsplassen» og «Majonestuen»

– Det er helt fantastisk at vi nå har en Donald-historie fra Oslo, sier Donald-Duck-redaktør Marius Molaug. (Foto: Presse/Skjermdump.)
– Det er helt fantastisk at vi nå har en Donald-historie fra Oslo, sier Donald-Duck-redaktør Marius Molaug. (Foto: Presse/Skjermdump.)
Onkel Skrue vil kjøpe T-banen i Fjonslo. Da blir det reise til Norge for gjengen fra Andeby i en historie ført i pennen av norsk forfatter og tegner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Historien «Neste stasjon Fjollenkollen!» vil nå opptil en million lesere verden over og kommer ut i Norge fredag.

Historien «Neste stasjon Fjollenkollen!» vil nå opptil en million lesere verden over og kommer ut i Norge fredag.

Utgiver Egmont skriver i en pressemelding at «Donald Duck og kompani møter elg i sporet og brutale billettkontrollører når de tar T-banen til Holmenkollen».

Historien er skrevet av Gaute Moe, som til daglig jobber som T-banefører i Oslo, og Norges eneste offisielt godkjente Donald-tegner Arild Midthun har illustrert.

Moe har latt endene reise til landemerker i Oslo, men Donald-tradisjonen tro skrevet om alle navn. Det følger med et komplett T-bane-kart over hovedstaden, der alle stasjonsnavn er skrevet om.

Annonse

– Det er helt fantastisk at vi nå har en Donald-historie fra Oslo! Fra nå vil historiebøkene romme to ikoniske øyeblikk på Holmenkollbanen: Da Kong Olav betalte billett som en vanlig passasjer, og da onkel Skrue ble tatt i billettkontroll, sier Donald Duck-redaktør Marius Molaug.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar