– Ikke noe å lure på

Venstre: Stortingsrepresentanter må få beskjed om å slette Tiktok fra tjenestetelefoner

– Det er ingen grunn til å lure på hva som er riktig føring å gi lenger. Apper fra Kina og Russland som samler inn mye data om oss, er et stort usikkerhetsmoment og en sikkerhetstrussel for alle myndighetspersoner, sier Almeland. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
– Det er ingen grunn til å lure på hva som er riktig føring å gi lenger. Apper fra Kina og Russland som samler inn mye data om oss, er et stort usikkerhetsmoment og en sikkerhetstrussel for alle myndighetspersoner, sier Almeland. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Stortingspresidenten bør be representantene om å slette Tiktok og Telegram fra tjenestetelefonene sine, mener Venstre.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stortingspresidenten bør be representantene om å slette Tiktok og Telegram fra tjenestetelefonene sine, mener Venstre.

Justis- og beredskapsdepartementet frarådet tirsdag Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Det førte til at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ga beskjed om at statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere ikke får ha Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner eller -nettbrett.

Venstres Grunde Almeland etterlyser nå en lignende beskjed fra Stortingets presidentskap til representantene.

– Det er ingen grunn til å lure på hva som er riktig føring å gi lenger. Apper fra Kina og Russland som samler inn mye data om oss, er et stort usikkerhetsmoment og en sikkerhetstrussel for alle myndighetspersoner, sier Almeland.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar