– Betydelig risiko

Telenor følger Stortinget og kommuner som ber ansatte fjerne Tiktok

– Våre egne sikkerhetsmessige vurderinger tilsier at Tiktok utgjør en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne system, opplyser kommunikasjonssjef Julie Hæhre i Telenor til NRK. (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.)
– Våre egne sikkerhetsmessige vurderinger tilsier at Tiktok utgjør en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne system, opplyser kommunikasjonssjef Julie Hæhre i Telenor til NRK. (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.)
Telenor ber sine ansatte om å fjerne appen Tiktok fra enheter med tilgang til konsernets interne systemer. Det har også Bergen og Oslo, samt Stortinget, gjort.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Telenor ber sine ansatte om å fjerne appen Tiktok fra enheter med tilgang til konsernets interne systemer. Det har også Bergen og Oslo, samt Stortinget, gjort.

Justis- og beredskapsdepartementet frarådet tirsdag bruk av appene Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner og -nettbrett etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Våre egne sikkerhetsmessige vurderinger tilsier at Tiktok utgjør en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne system, opplyser kommunikasjonssjef Julie Hæhre i Telenor til NRK.

Kommuneforbud

Torsdag morgen varslet Bergen kommune at de ansatte bes om å slette den omstridte appen Tiktok fra tjenestemobilene. Kort tid etter bekreftet finansbyråd Einar Wilhelmsen i Oslo kommune overfor TV 2 at de gjør det samme.

Det ble også klart torsdag at Stortinget ber ansatte fjerne Tiktok og Telegram.

Annonse

– Dette innebærer at representanter og ansatte som har installert Tiktok og Telegram på enheter med tilgang til Stortingets systemer, bes om å fjerne appene så raskt som mulig, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).

På gjerdet

Trondheim kommune ser ikke bort fra at den vil fraråde ansatte bruk av Tiktok og Telegram.

– Vi er på ballen, sier sikkerhets- og beredskapssjef i Trondheim kommune, Camilla Storseth Moe, til Adressa torsdag ettermiddag.

Moe ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt med fraråding hos dem også.

Stavanger kommune er i gang med en selvstendig vurdering.

–Vi må vurdere dette opp imot nytteverdien av å være til stede i denne kanalen, sier direktør for innovasjon og støttetjenester, Birger Clementsen, i kommunen til Stavanger Aftenblad.

Stavanger kommune har en offisiell konto på Tiktok, men den skal ikke ha vært aktivt i bruk siden i fjor sommer.

– Kontoen har vist seg å være nyttig for å nå ut til målgrupper som er vanskelige å nå med andre kanaler, sier kommunikasjons­sjef Marianne Jørgensen i Stavanger kommune.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar