– Helt forferdelig

Sparing rammer Nasjonalbibliotekets digitale bokutvalg

– Det er helt forferdelig å måtte kutte i Bokhylla. Det er ikke noe vi gjør fordi det er et dårlig tilbud, men fordi vi har båret det alene og ikke lenger har råd, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Det er helt forferdelig å måtte kutte i Bokhylla. Det er ikke noe vi gjør fordi det er et dårlig tilbud, men fordi vi har båret det alene og ikke lenger har råd, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
100.000 bøker forsvinner fra den digitale tjenesten Bokhylla fra neste år når Nasjonalbiblioteket skal spare penger.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 100.000 bøker forsvinner fra den digitale tjenesten Bokhylla fra neste år når Nasjonalbiblioteket skal spare penger.

Biblioteket har ifølge Klassekampen ennå ikke bestemt hvilke bøker som skal ut av samlingen.

– Det er helt forferdelig å måtte kutte i Bokhylla. Det er ikke noe vi gjør fordi det er et dårlig tilbud, men fordi vi har båret det alene og ikke lenger har råd, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Totalt skal Nasjonalbiblioteket kutte 22 millioner kroner. Det var Forskerforum som først omtalte kuttene.

Tjenesten Bokhylla gir alle med norsk IP-adresse tilgang til 240.000 bøker, aviser, bilder, tidsskrift, musikk, manuskripter, filmer, rapporter og mer. I prosjektet representerer Kopinor rettighetshaverne.

Annonse

– En unik tilgang til kulturarven for hele den norske befolkningen står på spill, sier direktør Yngve Slettholm i Kopinor til Klassekampen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar