Anslår at 1,4 millioner barn bruker appen

Tiktok får gigantbot for å la barn bruke appen i Storbritannia

Videoappen Tiktok har en aldersgrense på 13 år i Storbritannia. Men det anslås likevel at 1,4 millioner yngre barn bruker appen. (Foto: Presse.)
Videoappen Tiktok har en aldersgrense på 13 år i Storbritannia. Men det anslås likevel at 1,4 millioner yngre barn bruker appen. (Foto: Presse.)
Tiktok gjør ikke nok for å hindre at barn under 13 år bruker appen, ifølge det britiske dataombudet. I tillegg anklages selskapet for misbruk av barnas data.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tiktok gjør ikke nok for å hindre at barn under 13 år bruker appen, ifølge det britiske dataombudet. I tillegg anklages selskapet for misbruk av barnas data.

Ombudet har derfor delt ut en bot på 12,7 millioner pund – over 160 millioner kroner, skriver de i en uttalelse.

Videoappen Tiktok har en aldersgrense på 13 år i Storbritannia. Men det anslås likevel at 1,4 millioner yngre barn bruker appen. I tillegg bruker Tiktok personlig data fra barna uten foreldrenes tillatelse, og selskapet gjør ikke nok for å kontrollere hvem som bruker appen, ifølge dataombudet ICO.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar