Subjekts påskekrim

«Mannen med ryggsekk» knuste ruten på Subjekt-kontoret

Årets påskekrim fra Subjekt er basert på en sann historie. Leserne kunne bidra med sine tips til å løse saken.
Årets påskekrim fra Subjekt er basert på en sann historie. Leserne kunne bidra med sine tips til å løse saken.
Subjekts påskemysterium er (nesten) løst. Hvis du har flere opplysninger i saken, må du gjerne tipse oss.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fredag publiserte Subjekt en påskekrim basert på en sann historie. Blant de ni svaralternativene var «Mannen med ryggsekk» riktig svar.

Subjekts ansatte var klare som påskeegg for en ny arbeidsdag. Men synet som møtte dem denne vintermorgenen, var ikke som ellers.

Glasskår på bakken. En død due rett utenfor den knuste ruten. Overvåkningskameraer som viste en mann med ryggsekk luskende i mørket.

Montøren som nylig hadde krasjet i veggene. Natt og dag-redaktøren som var på åstedet samme kveld. Museumsdirektøren som hadde invitert på middag akkurat den kvelden som innbruddet fant sted.

Aktivisten som nylig oppførte seg truende på Twitter. Politiet som henla saken. Eller var det kanskje Danby Choi selv?

Annonse

En sann historie

Subjekts påskekrim er basert på en sann historie. Fredag ba vi om hjelp fra Subjekts lesere for å komme til bunns i gåten. Nå er vinneren kåret, og Sebastian fra Oslo stikker av med et årsabonnement på Subjekt Pluss. Han var den første til å avgi riktig svar i skjemaet.

«Mannen med ryggsekk» var riktig svar. Et av overvåkningskameraene kan bekrefte at det var han som knuste ruten til Subjekt-kontoret.

Men gåten er ikke fullstendig løst.

Klarer du å identifisere mannen med ryggsekk? Både Subjekt og Politiet ønsker å komme i kontakt med ham.

Send oss gjerne opplysninger på e-post hvis du har tips i saken. Vår e-postadresse er post@subjekt.no.

Subjekt gratulerer vinneren og takker for flere opplysninger i saken!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar