– Aksepterer Vær varsom-plakaten

Politiet snur: Vil ikke lenger beslaglegge videomateriale fra avis

– I ettertid ser vi at både beslutningen og formuleringen i denne var upresis og ikke ivaretok den opprinnelige intensjonen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold, som er leder av Påtaleseksjon Sør. (Foto: Illustrasjonsbilde/Skjermdump.)
– I ettertid ser vi at både beslutningen og formuleringen i denne var upresis og ikke ivaretok den opprinnelige intensjonen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold, som er leder av Påtaleseksjon Sør. (Foto: Illustrasjonsbilde/Skjermdump.)
Sørøst politidistrikt har ombestemt seg og sier det ikke er tilstrekkelig grunn til å be avisen Varden om å utlevere videomateriale av en storbrann i Porsgrunn.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sørøst politidistrikt har ombestemt seg og sier det ikke er tilstrekkelig grunn til å be avisen Varden om å utlevere videomateriale av en storbrann i Porsgrunn.

Snuoperasjonen kommer kun noen timer etter at politiet fredag ba om at avisens videomateriale fra brannen ble overlevert. Politiet sier nå det ikke var tilstrekkelig tyngde i saken til å be om slik utlevering, skriver Medier24.

– I ettertid ser vi at både beslutningen og formuleringen i denne var upresis og ikke ivaretok den opprinnelige intensjonen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold, som er leder av Påtaleseksjon Sør.

Politiet ønsket videoer Varden hadde publisert i forbindelse med en storbrann på Meierigården i Porsgrunn i mars, også materialet avisen hadde valgt å ikke publisere. Varden-redaktør Tom Erik Thorsen og avisen motsatte seg dette og sa de ville ta saken inn for tingretten.

Politiet beklager nå situasjonen overfor avisen.

Annonse

– Vi aksepterer at Vær varsom-plakatens punkt 3.6 om upublisert materiale er av stor betydning for pressens uavhengighet og at det ikke er tilstrekkelig tyngde i denne saken til å be om slik utlevering, sier Sakrisvold.

– Vi kommer til å gå i dialog med Varden i nær fremtid der vi kan oppklare denne misforståelsen, understreker han.

Politiet har tidligere sagt at de mistenker at storbrannen i Porsgrunn var påsatt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar