– En anerkjennelse

Schibsted kjøper Shifter

– Dette oppkjøpet er en anerkjennelse av at Shifter lager veldig god journalistikk på et viktig område. Og jeg er ordentlig glad for at vi fikk denne muligheten. Vi er kjempefornøyde, og går inn med ambisjon om å få til videre vekst, sier Sørheim. (Foto: Berit Roald/NTB.)
– Dette oppkjøpet er en anerkjennelse av at Shifter lager veldig god journalistikk på et viktig område. Og jeg er ordentlig glad for at vi fikk denne muligheten. Vi er kjempefornøyde, og går inn med ambisjon om å få til videre vekst, sier Sørheim. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Schibsted kjøper seg opp til en aksjeandel på 51 prosent og blir dermed majoritetseier i Shifter Media.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Schibsted kjøper seg opp til en aksjeandel på 51 prosent og blir dermed majoritetseier i Shifter Media.

I tillegg har konsernet en opsjon på å kjøpe resten av selskapet, melder Medier24.

Shifter er en næringslivsavis som særlig skriver om oppstartsselskaper. Nettavisen ble startet av journalistene Lucas H. Weldeghebriel og Per-Ivar Nikolaisen i 2016.

Sarah Sørheim, produkteier i Schibsted News Media, går inn som styreleder i Shifter. Hun tar over styreledervervet fra tidligere Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen.

– Dette oppkjøpet er en anerkjennelse av at Shifter lager veldig god journalistikk på et viktig område. Og jeg er ordentlig glad for at vi fikk denne muligheten. Vi er kjempefornøyde, og går inn med ambisjon om å få til videre vekst, sier Sørheim.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar