– Ikke hverdagskost

Oslo får nytt bygg på over 100 meter

– Det er med et lite snev av historisk sus at bystyret vedtar nye Oslo Spektrum. Det er ikke hverdagskost at bystyret vedtar bygg over 100 meter. Faktisk er det 34 år siden sist et bygg på over hundre meter ble ferdigstilt, sier nestleder i byutviklingsutvalget, Sigrid Z. Heiberg (MDG) til Avisa Oslo. (Illustrasjon: LPO Arkitekter.)
– Det er med et lite snev av historisk sus at bystyret vedtar nye Oslo Spektrum. Det er ikke hverdagskost at bystyret vedtar bygg over 100 meter. Faktisk er det 34 år siden sist et bygg på over hundre meter ble ferdigstilt, sier nestleder i byutviklingsutvalget, Sigrid Z. Heiberg (MDG) til Avisa Oslo. (Illustrasjon: LPO Arkitekter.)
For første gang siden 1989 får Oslo sentrum et nytt høyhus over 100 meter. Bystyret i Oslo har vedtatt bygging av nye Oslo Spektrum på 109 høydemeter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er For første gang siden 1989 får Oslo sentrum et nytt høyhus over 100 meter. Bystyret i Oslo har vedtatt bygging av nye Oslo Spektrum på 109 høydemeter.

– Det er med et lite snev av historisk sus at bystyret vedtar nye Oslo Spektrum. Det er ikke hverdagskost at bystyret vedtar bygg over 100 meter. Faktisk er det 34 år siden sist et bygg på over hundre meter ble ferdigstilt, sier nestleder i byutviklingsutvalget, Sigrid Z. Heiberg (MDG) til Avisa Oslo.

Høyhuset ble vedtatt i bystyret onsdag.

Prosjektet gjør også at Spektrumbygget slik det er i dag åpnes opp med store glassflater mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken.

Rødt var det eneste partiet i bystyret som stemte imot forslaget. De mener høyhuset får for store negative konsekvenser for Vaterlandsparken.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar