– Viktig for mediemangfoldet

Ti nye aviser har søkt pressestøtte

– At vi også i år får så mange søknader, viser at støtteordningen fremdeles er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding. (Foto: Berit Roald/NTB.)
– At vi også i år får så mange søknader, viser at støtteordningen fremdeles er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding. (Foto: Berit Roald/NTB.)
160 aviser har i år søkt Medietilsynet om pressestøtte, ti av dem er nye søkere. I alt skal tilsynet fordele 400 millioner kroner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 160 aviser har i år søkt Medietilsynet om pressestøtte, ti av dem er nye søkere. I alt skal tilsynet fordele 400 millioner kroner.

For 2023 har Medietilsynet mottatt 160 søknader om produksjonsstøtte, bedre kjent som pressestøtte.

– At vi også i år får så mange søknader, viser at støtteordningen fremdeles er viktig for mediemangfoldet, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding.

Ordningen er ment for medium i markeder som er for små til å være bærekraftige og for medium som er et alternativ til de ledende mediene i større markeder. Pengene blir fordelt mellom lokalaviser, ukeaviser og nasjonale nisjeaviser.

Blant de 160 avisene som har søkt om støtte finner vi ti nye søkere. Tre av disse (Document.no, Filter Nyheter og Flatangernytt) søkte også søkte i fjor, men fikk avslag. På listen over nye søkere er også Bodø Nu, Jarlsberg avis, Lindesnes, Meråkerposten, Midtsiden, Shifter og Tipsbladet.

Annonse

For å få produksjonstilskudd må avisene oppfylle flere kriterier. Blant annet må de ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten. I tillegg må de ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområde.

– Medietilsynet skal nå vurdere hver enkelt søker opp mot de ulike kriteriene for å se om publikasjonene er kvalifisert til å få støtte, sier Sekkelsten.

Av de 146 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest, etterfulgt av Bergensavisen, Dagsavisen og Vårt Land.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar