Må betale for godkjentstempel i stedet

Omstridt medie-merking fjernes av Twitter

Samtidig som Twitter har fjernet den omstridte mediemerkingen, har det sosiale mediet også fjernet merking som viser at brukerkontoene til en rekke kjente personer er verifisert. Heretter må de betale for å få et slikt «godkjentstempel». (Foto: Presse.)
Twitter har fjernet merkelappene «regjeringsfinansiert» og «statstilknyttet» fra kontoene til kringkastere med offentlig finansiering.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Twitter har fjernet merkelappene «regjeringsfinansiert» og «statstilknyttet» fra kontoene til kringkastere med offentlig finansiering.

Det melder nyhetsbyråene AFP og AP, som fredag har sjekket brukerkontoene til amerikanske NPR, canadiske CBC, Radio New Zealand og Sveriges Radio.

Alle har fått merkelappene fjernet. Det har også russiske Sputnik og det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Twitter har lenge brukt merkelapper som «regjeringsfinansiert» på enkelte medier i land med autoritært styresett. Men i nyere tid er kringkastere i vestlige land blitt merket på samme måte.

Flere av dem mislikte dette sterkt. Både NPR og CBC har sluttet å bruke Twitter i protest. Sveriges Radio har også droppet Twitter – men den svenske kringkasteren har vist til andre grunner og sagt at de godtar merkelappen «offentlig finansiert».

Annonse

Samtidig som Twitter har fjernet den omstridte mediemerkingen, har det sosiale mediet også fjernet merking som viser at brukerkontoene til en rekke kjente personer er verifisert. Heretter må de betale for å få et slikt «godkjentstempel».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar