– Lite fristende å besøke

Problemer for Ibsens busker – Skien kommune iverksetter strakstiltak

Det er her, i Ibsengården i Snipetorpgata at både Fortidsminneforeningen og Ibsenforbundet reagerer på hagens tilstand. (Foto: Wikimedia Commons.)
Det er her, i Ibsengården i Snipetorpgata at både Fortidsminneforeningen og Ibsenforbundet reagerer på hagens tilstand. (Foto: Wikimedia Commons.)
Det reageres nå på svært dårlig vedlikehold av hagen i den gamle Ibsengården. Skien kommune lover samtidig å iverksette tiltak.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det reageres nå på svært dårlig vedlikehold av hagen i den gamle Ibsengården. Skien kommune lover samtidig å iverksette tiltak.

– For tiden er det lite fristende å invitere inn tilskuere i Ibsengården, fordi hagen er meget dårlig vedlikeholdt, skriver Else Marie Skau i Fortidsminneforeningen og Turid Ose Ibsenforbundet, i en klage til Skien kommune, melder Telemarksavisa

De viser til at Ibsengården i Snipetorp bør være en av flere viktige turistattraksjoner i Skien.

Videre påpeker de at det er Skien kommune som har ansvaret for vedlikehold av huset fra 1827. Etter Fortidsminneforeningens og Ibsenforbundets vurdering må det et større arbeid til for å sette hele hagen bak huset i orden.

Klagen har havnet på bordet til kultursjef Guro Honningdal i Skien kommune. Hun roser engasjementet til de to foreningene. Hun gir samtidig klagerne rett i at det ikke ser veldig bra ut i hagen i den gamle gården.

Annonse

– Men Ibsengården er per i dag ikke åpen for allmennheten. Den fungerer nå som privatbolig for en kunstner. Det er også noe av årsaken til at hagen ikke har vært prioritert, sier kultursjefen.

Videre opplyser hun at det, som et strakstiltak, er avtalt med bygartneren om at det skal tas et tak i hagen allerede nå.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar