Til og med 13. mai på Göteborg

Anna of the North inviterer til kunstutstilling

Kunstnerne Albin Siggesson (t.v.), Vegard Blomberg og Anna Lotterud ønsker hjertelig velkommen til vernissage og minikonsert på Göteborg! (Foto: Helene Solum.)
Kunstnerne Albin Siggesson (t.v.), Vegard Blomberg og Anna Lotterud ønsker hjertelig velkommen til vernissage og minikonsert på Göteborg! (Foto: Helene Solum.)
Fredag 5. mai åpner Göteborg dørene og inviterer til en innholdsrik kveld fylt med kunst og musikk. Dette kan du ikke gå glipp av!
Saken er Anna Lotterud, Vegard Blomberg og Albin Siggesson inviterer til vernissage og minikonsert fredag 5. mai hos Göteborg i Kirkegata 32 i Oslo. Utstillingen står til og med 13. mai.

Subjekt møter Anna Lotterud, bedre kjent under artistnavnet Anna of the North, Vegard Blomberg og Albin Siggesson til en prat om Lotteruds kunst og kunstnerlivet.

Utstillingen «The Trojan Horse Art Project» har vernissage fredag 5. mai klokken 18.00 på Göteborg i Kirkegata 32 i Oslo og står til og med 13. mai.

– Lotterud og jeg ble først kjent med hverandre da hun hadde sin første utstilling hos Galleri Art Design, sier Blomberg.

Lotterud forteller:

Annonse

– Jeg hadde aldri gjort noe lignende før, og da jeg fikk muligheten til å lage en installasjon måtte jeg bare prøve.

Hun fortsetter:

– Etter utstillingen der ble jeg inspirert til å lage noen trykk som jeg faktisk fikk solgt, sier hun stolt.

Anna Lotterud er nå klar for å vise verden flere av sine kreative sider. Hun beskriver kunstnerlivet som befriende og føler seg takknemlig som har fått innpass i ny bransje. (Foto: Helene Solum.)

Utdannet grafisk designer

Lotterud forteller at om hun ikke hadde vært musiker skulle hun gjerne vært emballasjedesigner:

– Jeg føler meg faktisk mer imposter når det kommer til musikk. Grafisk design er jo noe jeg faktisk har utdanning i, sier hun.

– Det å få lov til å besøke denne verdenen igjen føles veldig befriende. Det er deilig å få uttrykke seg kreativt på et felt som ikke er jobb.

Lotterud synes det er vanskelig å beskrive kunsten sin, siden hun er på et utforskende stadium. Men har hun noen hemmelige planer på gang? Hun svarer lurt:

– Det er noen hemmelige prosjekter på gang!

Hun fortsetter:

– Når det skjer er jeg nok på et helt annet nivå enn det som blir vist her på Göteborg. Et av prosjektene handler faktisk litt om interiør, så det blir veldig spennende!

– Jeg vet ikke helt hva jeg gjør eller hvor kunsten min skal enda. Da jeg lagde ting før handlet det om et behov for å uttrykke meg. Veien blir nok til mens jeg går, forklarer Lotterud. (Foto: Helene Solum.)

Ensom blomstertyv

– Da jeg begynte på allmennfag på videregående, gikk det ikke lang tid før jeg tenkte at jeg ikke ville være der, forteller Lotterud

Hun fortsetter:

– Angsten ble så stor at jeg en dag kom gråtende inn på lærerværelset og sa «jeg gjør hva som helst!». Det var på den tiden jeg fant ut at jeg måtte drive med noe kreativt.

Etter studiene flyttet hun til Australia.

– Der var jeg ganske ensom og hadde ingen venner. Dagene mine gikk med til å bare lage ting, sier hun.

Hun husker særlig én ide:

– En dag da jeg gikk rundt i nabolaget stjal jeg blomster fra alle hagene og tok et bilde av dem. Da hadde jeg liksom samlet hele nabolaget i et bilde, forteller hun og legger til:

– Jeg vet ikke hvorfor jeg fikk behov for å gjøre akkurat det, men jeg synes det var fint!

Blomberg skyter inn:

– Du samlet også hele nabolaget fordi de fikk en felles fiende, sier Blomberg og alle bryter ut i latter.

Vegard Blomberg er utdannet grafiker og har bakgrunn som komponist, tekstforfatter, filmskaper, musikkprodusent og låtskriver: En imponerende multikunstner. Verkene han stiller ut byr på en følelsesmessig reise i kontrastenes verden. (Foto: Helene Solum.)

En sunn tilnærming til kunstnerlivet

– Jeg tror det er veldig sunt for Lotterud å entre kunstverden sammen med Blomberg, sier David Knudsen.

Knudsen jobber som eventansvarlig på Göteborg, og er ansvarlig for utstillingen.

– Blomberg vet at å gjøre det som føles riktig der og da er bra nok, forklarer Knudsen, og legger til:

– De vanskelige aspektene ved å være kunstner håndterer han godt og er flink til å lære bort videre.

Opplever du at det er mange som har et usunt forhold til å lage kunst?

– Den lidende kunstneren blir jo laget på kunsthøyskoler hver eneste dag, sier Blomberg, og får alle rundt bordet til å le.

– Jeg stilte ut et sånt svært maleri jeg hadde skrevet «fuck» på. Det solgte ikke, så da tok jeg og rulla over det og da solgte det med en gang, sier Blomberg og ler.

Knudsen hopper inn:

– Blomberg maler på magefølelsen, noe mange trenger å lære.

Lotterud stemmer i:

– Jeg tror det å følge magefølelsen er noe man konstant må minnes på. Det er en grunn til at man er der man er.

– Albin Siggesson (t.h.) kombinerer abstrakt kunst med abstrakt tekst og det er veldig kult. Kunstnerens jobb er å gi betrakteren rom til å sette seg selv inn i verket og reflektere – det er Albin veldig flink til, sier David Knudsen (t.v.) på Göteborg. (Foto: Helene Solum.)

«The Trojan Horse Art Project»

– Hva kan man forvente seg på vernissagen?

– Det blir er en fest, utbryter Knudsen og legger til:

– Vi ønsker å skape en atmosfære som oppfordrer til refleksjon. Det å bringe inn kunsten skaper en åpen atmosfære for å kunne tolke hverandre.

Siggeson forklarer:

– Ved å prate om seg selv, gjennom å skildre hva man ser i et bilde, blir man kjent på et dypere nivå.

Blomberg gleder seg til Anna of the North skal opptre:

– I tillegg skal jo Lotterud fremføre et par låter, noe jeg tror vil bli et veldig fint innslag.

Lotterud tar over:

– Vi vil at det skal være lav terskel for å komme hit, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har ofte synes at det har vært litt ubehagelig og skummelt å dra på utstillinger. Det kan virke for eksklusivt på en måte, at man må være invitert.

De andre rundt bordet nikker anerkjennende og Knudsen sier:

– Du trenger ikke ha noe forhold til verken kunst eller miljøet, alle er alltid velkomne her!

Kunstutstillingen «The Trojan Horse Art Project» vises på Göteborg i Kirkegata 32 fra 2. mai til 13. mai.

Vernissage med minikonsert av Anna of the North er fredag 5. mai klokken 18.00!

Sjekk ut Facebook-arrangementet her.

Vernissagen finner sted på Göteborg i Kirkegata 32. Albin Siggesson, Anna Lotterud, David Knudsen og Vegard Blomberg ønsker alle hjertelig velkommen! (Foto: Helene Solum.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar