– Fått mye tyn

Spilljournalist får nynorskpris

Furevik sier at han har fått mye tyn for å skrive på nynorsk i spillnettavisen, særlig i starten kom det mange reaksjoner fra lesere. Nå får han pris for skrivingen. (Foto: Gamer.no/Øystein Furevik.)
Furevik sier at han har fått mye tyn for å skrive på nynorsk i spillnettavisen, særlig i starten kom det mange reaksjoner fra lesere. Nå får han pris for skrivingen. (Foto: Gamer.no/Øystein Furevik.)
Journalist Øystein Furevik (41) i nettavisen gamer.no tildeles Kultur- og likestillingsdepartementets nynorskpris for journalister i 2023.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Journalist Øystein Furevik (41) i nettavisen gamer.no tildeles Kultur- og likestillingsdepartementets nynorskpris for journalister i 2023.

Juryen trekker fram at Furevik siden 2002 har skrevet rundt 1900 saker til gamer.no. Tekstene er grundige, lettleste og fulle av humor og er skrevet på nynorsk selv om spillverdenen er internasjonal og stort sett engelskspråklig, påpekes det.

– Det at Furevik er godt synlig i det viktigste norskspråklige organet for en stor og viktig kulturarena, er umåtelig verdifullt for nynorsken, skriver juryen.

Furevik sier at han har fått mye tyn for å skrive på nynorsk i spillnettavisen, særlig i starten kom det mange reaksjoner fra lesere.

Kulturdepartementets nynorskpris for journalister er på 75.000 kroner samt et kunstverk. Prisen skal fremme bruk av nynorsk i mediene og har blitt delt ut årlig siden 2006. Årets pris deles ut under de nynorske festspillene i Ørsta 9. juni.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar