Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen denne uken

Uke 22
«CONVERSATIONS WITH LAND» ALEXANDER RISHAUG.

Lyden av vind

Med utstillingen «Conversations with Land» på Lydgalleriet tar Alexander Rishaug utgangspunkt i lyden av Midtfjellet Vindpark.

Rishaug undersøker hvordan lydene fra vindmølleparken transformerer naturen og landskapet, og former vår opplevelse av det offentlige rom.

Midtfjellet Vindpark er lokalisert på Fitjar, Stord, ca. 65 km fra Bergen og består av til sammen femtifem vindturbiner. Lyden fra vindparken skaper grunnlaget for en flerkanals lydinstallasjon som inviterer og aktiverer hele publikum sitt sanseapparat gjennom aktiv lytting.

Ved å bevege seg rundt i galleriet vil en fornemme en dyp og subtil sonisk aktivitet som danner organiske avtrykk, noe som kan oppleves som ‘a shifting baseline’, et miniatyrlandskap i langsom og nærmest usynlig endring.

Ida Ekblad, PIKE LÆGGER I OVNEN, Installasjonsfoto / Installation view, 2021. Foto: Uli Holz.

Idas ovner

Ida Ekblad er en av våre mest anerkjente samtidskunstnere.

Denne sommeren viser hun utstillingen «Strange freedoms shall be sought» på Kode.

Her kan man se de seks monumentale skulpturene i støpejern som populært kalles ovnene etter at de ble vist i utstillingen «Pike lægger i ovnen» ved Kunstnernes hus i 2021.

Utstillingen i 2021 gjorde uslettelig inntrykk, og det er derfor god grunn til å se verkene igjen i et nytt visningsrom.

Dobbel utstilling ved Bergen kunsthall.

Teknologi i tet

Hvis du ikke har gjort det enda, eler det vel verdt å sjekke ut de to utstillingene som skjer hos Bergen kunsthall nå.

Vi får både Festspillutstillingen 2023 med Camille Norment som forvandler Bergen Kunsthalls gallerier til en installasjon som samler våre fire hovedgallerier til én omfattende lydopplevelse.

I sal fem byr også Ørjan Amundsen på et nytt verk der mytologi, teknologi, fakta og spekulasjon blir vevd sammen i en tre-kanals videoinstallasjon.

Videomaterialet er basert på appropriert innhold fra uspesifiserte kilder og bunner i kunstnerens interesse for avansert prediktiv teknologi; et verktøy som opprinnelig ble brukt av meteorologer for å spå været.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar