Overvekt av kvinner

17 vil bli teatersjef ved Det norske teatret

– Vi er svært fornøyd med at vi har fått så mange kvalifiserte søkere til teatersjefstillingen, sier Hilde Barstad, styreleder ved Det Norske Teatret. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
– Vi er svært fornøyd med at vi har fått så mange kvalifiserte søkere til teatersjefstillingen, sier Hilde Barstad, styreleder ved Det Norske Teatret. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Ti kvinner og sju menn har søkt om å ta over etter Erik Ulfsby (52) som teatersjef ved Det norske teatret.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ti kvinner og sju menn har søkt om å ta over etter Erik Ulfsby (52) som teatersjef ved Det Norske Teatret.

I januar ble det kjent at Erik Ulfsby gir seg som sjef på Det norske teatret i 2024, ett år før det tredje åremålsperioden går ut.

Nå er det klart at 17 personer har søkt stillingen som teatersjef, ti kvinner og sju menn. Tre av kandidatene er konfidensielle, skriver Det norske teatret i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyd med at vi har fått så mange kvalifiserte søkere til teatersjefstillingen, sier Hilde Barstad, styreleder ved Det norske teatret.

På søkerlisten finner vi blant annet regissørene Kjersti Horn, Peer Arne Perez Øian og Anders T Andersen og Hans Pitzschker Henriksen, som er teatersjef i Aalborg.

Annonse

Barstad sier den nye teatersjefen får en ekstra utfordring ved å lede en organisasjon som har vokst seg til å bli en av de viktigste scenekunstinstitusjonene i Norden i en periode der bevilgningene stadig blir utfordret og kundevanene endret gjennom en nesten tre år lang pandemi.

– Her må en ny teatersjef tenke offensivt, slik at Det norske teatret kan holde på den kunstneriske oppdriften og kraften som teateret har hatt de seineste årene, sier Barstad.

Målet er at en ny teatersjef skal være ansatt i løpet av høsten. Stillingen er et åremål på fem år.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar