Vernissageguiden
Oslo

Dette er kunstutstillingene du må få med deg i Oslo akkurat nå

Uke 23
«Konstallasjoner (Daisy)» vises ved Buer galleri. (Foto: Presse.)

En sommerdrøm

Buer galleri åpner gruppeutstillingen «Konstellasjoner (Daisy)»

En skikkelig sommerutstilling i anledning juni. Eller som galleriet beskriver selv: En flettet krans med sommerens vakreste minner.

Utstillingen viser ville vekster og blomster i ulike fotografiske uttrykk, portretter og stilleben i Vanitas tradisjon. Uendelige blå himler og meditative trekroner er utført i tynne skikt med oljemaling. Utstillingen beskrives som en sanselig opplevelse, og høres ut som en ekte drøm.

Kunstnerne som er med er Tine Poppe, Katinka Goldberg, Christian Houge, Ingeborg Stana, Hennie Ann Isdahl, KC Tidemand, Edith Spira, Johan Sōderstrōm. Morten Viskum, Mattias Härenstam, Morten Andersen, Daniel Peder Askeland og Gustav Sundin. mange spennende navn, som blir interessant å se i kombinasjon.

«Konstellasjoner (Daisy)» har vernissage torsdag 8. juni kl 18.00. 

Oslo Fotokunstskole ønsker velkommen til Avgangsutstillingene sine denne uken. (Foto: Presse.)

Ny generasjon

Å se studentutstillinger er en gavepakke.

Ikke bare er det en snikktitt på en kommende generasjon kunstnere, det er også en opplevelse av fri kunst i en formativ fase.

Denne uken er det Oslo Fotokunstskole som ønsker velkommen til Avgangsutstillingen på Det Gamle Biblioteket og Årstutstillingen på Oslo Fotokunstskole.

Her vil publikum bli kjent med studentarbeider som har blitt produsert de siste månedene frem mot utstillingen.

Av de tendensene som utpeker seg og som er gjennomgående er et stort ønske for å jobbe med det analoge.

Avgangsutstillingen åpner 16:00 torsdag 8. juni, mens Årsutstillingen åpner i Waldemar Thranes gate 84. kl 20:00.

«Alt du vil (All you want)» - Tonje Paus & Ane Barstad Solvang.

Hva trenger vi egentlig?

Noen ting trenger vi, andre saker trenger vi strengt tatt ikke. Som porselen og maleri?

Vel, hvis du leser Vernissageguiden så vil du, som oss, kanskje tenke at vi faktisk trenger malerier og kunst.

Heldigvis slipper vi her å velge. i utstillingen «Alt du vil» av Tonje Paus og Ane Barstad Solvang flettes høytstående materialer og teknikker sammen med tekstiler og lavstatus bruksgjenstander.

Sammen utgjør dette et bilde man kan gå inn i. Kunstnerduoen har interesse for husholdningsartikler og hva som skjer i hjemmet, samtidig kontrasteres konkret fiksering på tingene med det som finnes utenfor vinduene, i blomstene, i vannet.

Utstillingen har vernissage torsdag 8. juni kl. 18:00.

Lekkende kunst

I Kuben hos QB skjer det noe rart.

Her åpner utstillingen «Leaky Vessels» med Yu Shuk Pui Bobby, Erika Stöckel og Sarah Vajira Lindström.

Utstillingen gir inntrykk av at kunstner har rent over alt, men er ikke det litt frigjørende? Et format vi ikke ser så ofte blant hvite gallerivegger.

Selv kaller galleriet det en lekkasje. Kanskje er det det, men først og fremst føles det ut som en ny kontekst.

Yu Shuk Pui Bobby byr på silikonavstøpninger av eget bryst plassert på gulvet. Erika Stöckel utforsker identitet som en lekkende beholder  gjennom keramikk. Sarah Vajira Lindström utfordrer grensene mellom det menneskelige og ikke-menneskelig gjennom et fokus på mat.

Utstillingen inviterer publikum til å utforske skjønnheten, nyansen og intimiteten av lekkasjen.

Utstillingen har vernissage torsdag 8. juni kl. 18:00. Samtidig som den andre utstillingen som åpner ved QB denne dagen «Aftensangen» med Aksel Ree.

Sommerutstilling ved Strykejernet

Sommerutstilling

Dette har vært et mantra i Vernissageguiden lenge og vi står for det: Gå å se studentutstillinger!

Ikke bare er det kunstneriske ofte villere, mer grensesprengende og utfordrende enn det er i mange etablerte utstillinger, man får også et glimt av den neste generasjonen norske kunstnere.

Få utstillinger er så altomfattende og uforutsigbare som Strykejernet sin. de lover Maleri, skulptur, grafikk, installasjon, video, tegning, tekstil, performance og mer!

Denne er vel verdt å oppleve, både for kunsten og stemningen.

Utstillingen har åpning torsdag 8. juni kl. 18:00. 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar