Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 22.
Aurora Passero – Solid Blossom.

Solide blomster

Tekstilkunst er i vinden som aldri før, og denne uken åpner en ny tekstilutstilling i Trondheim.

Trøndelag senter for samtidskunst har utstillingen «Solid Blossom» med kunstneren Aurora Passero.

I utstillingen presenterer Passero nye monumentale tekstile arbeider av vevd og farget nylon. I tillegg har hun eksperimentert og inkorporert elementer av gips og ull.

Kunstverkene kan oppleves både som enkeltverk i sjiktet mellom skulptur og maleri – og som en helhetlig romlig installasjon.

Passero har også laget en rekke nye stedsspesifikke arbeider til utstillingen «Solid Blossom» som tar i bruk både rommet og er bygd opp av ulike strukturer og grupperinger.

Utstillingen åpnet forrige uke.

Utstillingen "Weathering the Storm" presenterer en gruppe på syv norske malere over flere generasjoner.

Kunstnere over flere generasjoner

Kjøpmannsgata ung kunst har i disse dager to utstillinger.

Utstillingen «Weathering the Storm» presenterer syv norske malere over flere generasjoner. Med en rekke spennende navn på listen ligger alt til rette for en kunstopplevelse verdt å få md seg.

De deltakende kunstnerne er Gunvor Nervold Antonsen, Sverre Bjertnæs, Håkon Bleken, Christer Glein, Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir, Håvard Homstvedt og Eigil Nordstrøm.

Utstillingen tar for seg gjennomgangstemaer som ensomhet og fellesskap, enkeltmenneskets plass i samfunnet, og vårt forhold til naturen.

Prosjektet ble først utstilt ved Art in Perpetuity Trust Gallery i London i April 2023 for så å bearbeide utvalget verk for visning ved K-U-K gjennom sommeren..

 

Utstillingen «Liv» med Therese Myran. (Foto: Presse.)

Livet i skogen

I utstillingen den andre utstillingen på KUK tar kunstner Therese Myran for seg det største av alt: Livet.

I utstillingen, titulert «Liv»  utforsker kunstneren ulike medier og materialer som maleri, broderi og skulptur.

Dette høres kanskje vagt ut, men med sitt ekspressive uttrykk og frodige fargepalett overbeviser likevel Myran oss om at hun er vel verdt å få med seg.

Motivene er organiske og vi møter en lekenhet i hennes sammenstillinger av både uttrykk, materialer og motiv.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar