Vet ikke hvem som kringkaster neste år

Golden Globe-prisutdelingen er solgt – omstridt presseforening legges ned

Jennifer Coolidge med utmerkelsen for beste kvinnelige skuespiller under Golden Globe i Januar. Nå er prisutdelingen solgt. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP.)
Jennifer Coolidge med utmerkelsen for beste kvinnelige skuespiller under Golden Globe i Januar. Nå er prisutdelingen solgt. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP.)
Rettighetene til Golden Globe Awards er blitt solgt til en ny eier som varsler stenging av omstridte Hollywood Foreign Press Association (HFPA).
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rettighetene til Golden Globe Awards er blitt solgt til en ny eier som varsler stenging av omstridte Hollywood Foreign Press Association (HFPA).

Selskapet Eldridge Industries har med kjøpet overtatt Golden Globe Awards, mens produksjonsselskapet Dick Clark Productions (DCP) fortsatt skal ha ansvaret for fjernsynssendingen. Eldridge og Penske Media eier i fellesskap DCP.

Salget skjer etter at HFPA som arrangør og prisutdeler ikke har klart å reparere omdømmet sitt. HFPA har blitt beskyldt for uryddig og uredelig økonomi, samt manglende mangfold ved å ikke ha noen svarte journalister i sine rekker. Kritikken mot HFPA førte til at det amerikanske fjernsynsnettverket NBC droppet Golden Globe-seremonien i fjor. I år sendte NBC prisutdelingen. Men så langt har ingen påtatt seg oppgaven med å kringkaste neste års seremoni.

Eldridge Industries’ styreformann Todd Boehly sier at hensikten er å legge ned HFPA i sin nåværende form. Den ikke-kommersielle organisasjonen HFPA, som i dag består av utenlandske kulturjournalister i USA, skal gjøres om til et selskap med utbytte og lønnede ansatte.

De 310 nåværende medlemmene i HFPA skal få stemme over neste års prisutdelinger, opplyser en talsperson.

Annonse

Salget er godkjent av myndighetene i California. Salgssummen er ikke offentliggjort.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar