Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen denne uken

Uke 24
Kraft åpner to nye utstillinger denne uken.

Leirkonstruksjon

I «Om lengsel vet jeg ingenting» inviterer Trude Berg publikum til inn med verk som blottlegger konstruksjonen og gløtter bak rammene.

Det høres kanskje vagt ut, men i all hovedsak dreier det seg her om leirearbeider som i kraft av egen konstruksjon, så vel som begrensninger setter rammevilkårene for både verk og tolkning av dem.

Kunstneren har mastergrad fra Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst på Fakultetet for Kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen i 2022, og ble tildelt Studentprisen av Norske Kunsthåndverkere for arbeidet sitt ved avgangsutstillingen. Hun har tidligere stilt ut ved Kunstnerforbundet og KÖSK i Oslo, HilmArt i Steinkjer, Studio K i Kvernaland, Vestland Kunsthall og Galleri Fisk i Bergen.

Utstillingen ha vernissage lørdag 17. juni kl. 14:00. 

 

Signe Halle ved Kraft i Bergen.

Kontroll og tilfeldighet

Tekstilkunst ser ut til å være årets trend i kunst-Norge.

Denne uken kan man se Signe Halle leke med farger etter den gamle, tradisjonelle japanske fargeteknikken itajime shibori-

Her bretter hun silkestoff før hun senker det ned i fargebad. Resultatet er abstrekte mønstere og fargespill som er en fryd for øyet.

Halle er utdannet innen tekstil ved Statens Høgskule for Kunsthåndverk og Design i Bergen i 1987.

Utstillingen ha vernissage lørdag 17. juni kl. 14:00.

Ida Ekblad, PIKE LÆGGER I OVNEN, Installasjonsfoto / Installation view, 2021. Foto: Uli Holz.

Idas ovner

Ida Ekblad er en av våre mest anerkjente samtidskunstnere.

Denne sommeren viser hun utstillingen «Strange freedoms shall be sought» på Kode.

Her kan man se de seks monumentale skulpturene i støpejern som populært kalles ovnene etter at de ble vist i utstillingen «Pike lægger i ovnen» ved Kunstnernes hus i 2021.

Utstillingen i 2021 gjorde uslettelig inntrykk, og det er derfor god grunn til å se verkene igjen i et nytt visningsrom.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar