Vernissageguiden
Oslo

Disse utstillingene må du få med deg i Oslo denne uken

Uke 24
«Reexplore» viser et utvalg designstudenters arbeid.

Designstjerner på vei opp

Design og kunst går hånd i hånd.

Det ser også ut som den kommende generasjonen norske designere gjør sitt for å sprenge de grensene som fortsatt måte finnes mellom mote og kunst.

Hos Sorgenfri får vi se noen utvalgte arbeid fra norske designstjerneskudd i «Reexplore the art and future of fashion».

Designerne som vises er Leonard Lundback, Tekla Lou, Mira Leff, Annie Forsberg, Dardane Berisha, Nathan Nerayo, Lisa Billander og Ingaler Borg.

Åpner 16. juni kl. 18:00. 

Louise Bourgeois fotografert i sitt hjem i 20th Street i New York City, i 2000. (Foto: Jean-François Jaussaud.)

Fransk mester i imaginære møter

Det begynner å gå mot sommer, og selv om det er deilig, så betyr det også at det kommer færre nye utstillinger.

Denne uken er kanskje rolig, men det er heldigvis mange utstillinger man kanskje ikke har rukket å se enda som er vel verdt en visitt.

Louise Bourgeois’ «Imaginære samtaler» ved Nasjonalmuseet er en av disse utstillingene.

Bourgeois nektet å slå seg til ro med et fast uttrykk, og hadde en variasjon i stiler og teknikker. I utstillingen får vi bli kjent med den fransk-amerikanske kunstneren i møter med 50 andre kunstnere. Blant disse «andre» finner vi kjente navn som Edvard Munch, Marie Laurencin, Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Arshile Gorky, Louise Nevelson, Senga Nengudi, Alina Szapocznikow, Seni Awa Camara, Nan Goldin, Robert Gober og Rosemarie Trockel.

En utstilling som er verdt de stive billettprisene til Nasjonalmuseet.

Masarati stiller ut hos Flø. (Foto: Presse.)

Nye verk fra ung hypekunstner

Masarati viser nye oljemalerier.

Masarati har siden 2019 hatt flere store soloutstillinger blant annet i Kunstbanken Hamar, Fine Art Oslo, Galleri Hervold Stavanger, Galleri Hervold Hamar, Grieghallen i Bergen, og har også deltatt med utstilling på Van Der Plas Gallery New York.

Han er kort sagt godt bevandret i kunstverdenen. Og det er ikke uten grunn av at nettopp hans utstillinger er så godt besøkte nær uansett geografisk lokasjon.

Nå viser han sine helt nye oljemalerier på Flø. Denne gang med tema «Aqua Ambience».

Åpning av utstilling på Flø torsdag 15. juni kl. 18:00. Det er mulig å se utvalgte verk på FLØ Oslo Josefines gate 2 kl. 11-18:00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar