Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 24
Gruppeutstilling ved Babel i Trondheim.

Hylles til det uferdige

Denne uken feirer Lademoen Kunstnerverksteders 30-års jubileum.

Dette markeres med gruppeutstillingen «In progress» ved Babel.

Utstillingen viser arbeider som er eksperimenter, uferdige prosjekter eller utkast. Det viktige her er tankeprosessen og det å prøve noe nytt. Arbeidene gjenbruker ofte elementer fra andre verk, mens de langsomt gir opphav til nye konsepter.

De tolv kunstnere som deltar viser arbeider som representer kunstnerkollektivet ved Lademoen Kunstnerverksteder sett med en utenforståendes blikk.

Dette er Amalia Fonfara, Carlos A. Correia, Ellen Sofie Griegel, Håvard Stamnes, Kristina Karlsen, Linn Halvorsrød, Madeleine Heyman, Per Formo, Per Stian Monsås, Polina Chernitskaya og Veslemøy Lilleengen.

Utstillingen har vernissage torsdag 15. juni kl. 19.00. 

Kapsel. Margit Seland møter Axel Salto

Materiell samtale

Når norske Margit Selands kunst møter danske Axel Salto, føres en livlig samtale mellom formuttrykk.

Denne samtalen er vi nå så heldige å få innblikk i.

Utstillingen «Kapsel. Margit Seland møter Axel Salto» viser keramiske og tekstile verk av Seland, her satt opp mot et mindre utvalg arbeider i de samme materialkategoriene fra Salto.

Bare å få observere Selands tekstilskulpturer på nært hold er en opplevelse. Saltos organiske former gir likevel noe å spille på for kurateringen av denne utstillingen.

Utstillingen har vernissage lørdag 17. juni kl. 13.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar