Vernissageguiden
Bergen

Dette er utstillingene du må se i Bergen denne uken

Uke 25
Giulia-Mangione ved USF Verftet.

Å falle

Denne uken presenterer USF verftet fotoutstillingen «The Fall» som tar for seg dommedag.

Her ser vi kunstneren Giulia Mangione som undersøker myter om apokalypsen og portretterer de som forbereder seg på å overleve.

Utstillingen  er den fjerde i serien Norsk Foto som er kuratert og organisert av Visningsrommet USF.

«I am sitting in the passenger seat of a pick-up truck. Between me and the man driving leans a long shotgun. Around us, the grass has turned yellow in the dry heat. Scattered in the fields, the bunkers stick their heads out of the ground, their spacious bellies underground. I am alive and you are dead, I think as I drive past the world’s largest survival community.»

Utstillingen har vernissage lørdag 24. juni kl. 13.00.

 

Sommerutstilling ved Galleri Geo.

Uttrykk på løpende bånd

Galleri Geo har denne sommeren en gruppeutstilling med 16 kunstnere å vise.

Utstillingen lover et stort mangfold av kunstnere, medium, størrelser og uttrykk. Og slt fra maleri til teksti og gatekunst presenteres side ved side.

Hva vi kan forvente er nokså uvisst, men Galleri Geo har kreativ kurasjon å vise til, så vi holder en knspp på denne.

Utstillingen har vernissage torsdag 22. juni kl. 16:00. 

Ida Ekblad, PIKE LÆGGER I OVNEN, Installasjonsfoto / Installation view, 2021. Foto: Uli Holz.

Idas ovner

Ida Ekblad er en av våre mest anerkjente samtidskunstnere.

Denne sommeren viser hun utstillingen «Strange freedoms shall be sought» på Kode.

Her kan man se de seks monumentale skulpturene i støpejern som populært kalles ovnene etter at de ble vist i utstillingen «Pike lægger i ovnen» ved Kunstnernes hus i 2021.

Utstillingen i 2021 gjorde uslettelig inntrykk, og det er derfor god grunn til å se verkene igjen i et nytt visningsrom.

Kraft åpner to nye utstillinger denne uken.

Dobbelt opp

Kraft har for tiden en dobbeltutstilling å by på.

I «Om lengsel vet jeg ingenting» inviterer Trude Berg publikum til inn med verk som blottlegger konstruksjonen og gløtter bak rammene.

Mens Signe Halle leke med farger etter den gamle, tradisjonelle japanske fargeteknikken itajime shibori. Her bretter hun silkestoff før hun senker det ned i fargebad. Resultatet er abstrekte mønstere og fargespill som er en fryd for øyet.

Utstillingene åpnet forrige uke, men er vel verdt en titt denne uken også.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar