Har ikke betalt

Twitter saksøkt av egne ansatte

De ansatte hevder at selskapet gjentatte ganger lovet å betale ut bonuser på 50 prosent av selskapets ytelsesmål i månedene fram til Elon Musk kjøpte plattformen i oktober 2022. (Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File.)
De ansatte hevder at selskapet gjentatte ganger lovet å betale ut bonuser på 50 prosent av selskapets ytelsesmål i månedene fram til Elon Musk kjøpte plattformen i oktober 2022. (Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File.)
En gruppe Twitter-ansatte har saksøkt sin egen arbeidsgiver. Selskapet anklages for å ha nektet å betale ut lovede bonuser.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En gruppe Twitter-ansatte har saksøkt sin egen arbeidsgiver. Selskapet anklages for å ha nektet å betale ut lovede bonuser.

De ansatte hevder at selskapet gjentatte ganger lovet å betale ut bonuser på 50 prosent av selskapets ytelsesmål i månedene fram til Elon Musk kjøpte plattformen i oktober 2022.

Twitter skal imidlertid ikke ha utbetalt disse bonusene overhodet, heter det i stevningen til en domstol i San Francisco. Ansatte forklarer i søksmålet at de tok bonusen med i beregningen da de bestemte seg for om de skulle bli i selskapet etter Musks oppkjøp.

Derfor vil de ansatte nå gå rettens vei for å få hundrevis av millioner av kroner i lovede bonuser.

Twitters juridiske avdeling har mye å gjøre for tiden: selskapet stevnes også for retten for ubetalte regninger og husleie, samt andre søksmål fra tidligere ansatte og andre. I tillegg etterforskes selskapet for brudd på avtaler det har inngått med det amerikanske konkurransetilsynet.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar