Får full kompensasjon

TV 2 innfridde alle krav som kommersiell allmennkringkaster i fjor

Blant kravene TV 2 har innfridd, var en bred nyhetsdekning produsert fra Bergen, og å opprette en egen enhet som lager journalistikk for nye målgrupper, særlig unge. (Foro: Javad Parsa/NTB.)
Blant kravene TV 2 har innfridd, var en bred nyhetsdekning produsert fra Bergen, og å opprette en egen enhet som lager journalistikk for nye målgrupper, særlig unge. (Foro: Javad Parsa/NTB.)
I 2022 innfridde TV 2 for første gang alle kravene til å være kommersiell allmennkringkaster, ifølge Medietilsynet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er I 2022 innfridde TV 2 for første gang alle kravene til å være kommersiell allmennkringkaster, ifølge Medietilsynet.

TV 2 får dermed full kompensasjon på 135 millioner kroner, opplyser direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

TV 2 og staten inngikk avtalen 1. januar 2019, og den varer til 21. desember 2023.

Blant kravene TV 2 har innfridd, var en bred nyhetsdekning produsert fra Bergen, og å opprette en egen enhet som lager journalistikk for nye målgrupper, særlig unge.

Siden 2019 har TV 2 investert over 390 millioner kroner i norsk film og TV-drama, som er godt over kravet på 250 millioner kroner i løpet av de fem årene avtalen varer.

Annonse

TV 2 brøt i deler av 2019 kravet om å ha nyhetsredaksjonen plassert minst 100 kilometer utenfor Oslo sentrum.

I 2020 og 2021 førte koronapandemien til brudd på lokaliseringskravet, men dette medførte ikke avkortet kompensasjon eller sanksjoner siden årsaken var pandemien.

– I 2022 er samfunnet tilbake til normalen, og det er gledelig å konstatere at TV 2 for første gang i avtaleperioden oppfyller alle kravene i avtalen om kommersiell allmennkringkasting, sier Velsand.

Regjeringen har lyst ut en ny avtale om kommersiell allmennkringkasting med søknadsfrist 16. august.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar